fbpx

header

Šarene ploče „Prirodna selekcija“ za kraj Klavirskog neba

klavirsko-nebo-prirodna-selekcija-2022

Pop Depresija i Kišobran u saradnji sa LP Duom imaju čast da predstave kompilaciju „Klavirsko nebo: Prirodna selekcija”. Album je izdat na gramofonskoj ploči, a postoji i digitalno izdanje.

 

Na albumu se nalaze kompozicije LP Dua, Ane Ćurčin i Milene Jančurić, Pavla Popova, Koste Jevtića, Andreja Negića, Dejana Ilijića, Endija Pavlova, Milice Predolac, Milice Tegeltije i Petra Pupića.

 

Tokom četiri godine konkursa „Klavirsko nebo“ napravljena je prava mala regionalna komuna ljubitelja klavira, klasične muzike/indie-klasike i eksperimenata. Rezultat svega su četiri kompilacije, 60 kompozicija, nešto manje od 4 sata nove muzik. Pedeset različitih autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine radilo je na ovom albumu.

 

Crtu povlače jednim specijalnim izdanjem, gramofonskom pločom i digitalnom kompilacijom „Klavirsko nebo: Prirodna selekcija“.

 

„Prirodna selekcija” su pesme birane tokom leta 2021. godine  na Rajcu u polju maslačaka. Izbor je u nekom drugom okruženju svakako mogao da bude drugačiji.

 

Izabranih 10 kompozicija na albumu su jedan subjektivni izbor pesama koje su stigle na konkurs od 2018. do 2021. godine. Postoji i nekoliko ekskluzivnih snimaka. LP Duo je inspiracija i partner u ovoj avanturi od samog početka. U „Prirodnu selekciju” priložili su svoju novu kompoziciju „Mayday! Mayday! Mayday!”, snimljenu na koncertu u Novom Sadu.

 

Andy Pavlov je reaktivirao jednu staru Ola Horhe kompoziciju „New Mexico”. Specijalno za ovu priliku obukao je u novo, klavirsko) odelo.

 

Pavle Popov jeste učesnik kompilacije Klavirsko nebo #1, a priložio je potpuno novu kompoziciju „Amore”. Milica Tegeltija i Luka Ignjatović javnosti su se predstavili upravo na KN#1, a za ovu ploču izabrali su da ih reprezentuje raskošni „Vodopad”.

 

Od kompozicija sa konkursa tu su: Andrej Negić – Train of Thought (KN#3), Kosta Jevtić – Chiostro del Paradiso (KN#2), Dejan Ilijić – Space in the heart = heart in the Space (KN#2), Milica Predolac & Ana Vasić – Voz (KN#3), Petar Pupić – Blizu (KN#3) i Ana Ćurćin i Milena Jančurić – Košuta (KN#3).

 

Mastering za vinil i digital uradio je Goran Antović, a dizajner omota je Bratislav Milenković.

 

Izdavanjem ovog albuma završava se prvi ciklus konkursa Klavirsko nebo i prelazi u drugu fazu, gde je praktično poziv otvoren tokom cele godine.

 

klavirsko-nebo-prirodna-selekcija-2022

 

Samim time, pozivaju se svi autori da nastave da šalju svoju muziku, pod istim uslovima kao i ranijih godina. Navode da čim se stvori kritična masa zanimljive muzike, nova kompilacija će predstaviti šta se događa u svetu indie-klasike u našem okruženju.

 

Razni izvođači i pesme sa albuma „Klavirsko nebo – Prirodna selekcija“ (2021/22)

 

  1. Andrej Negić – Train of Thought 03:17
  2. Kosta Jevtić – Chiostro del Paradiso 04:45
  3. Andy Pavlov – New Mexico (piano version) 04:00
  4. Dejan Ilijić – Space in the heart = heart in the Space 02:52
  5. Milica Predolac & Ana Vasić – Voz 04:15
  6. LP Duo – Mayday! Mayday! Mayday! (live) 04:06
  7. Petar Pupić – Blizu 04:59
  8. Ana Ćurčin – Košuta (ft. Milena Jančurić) 02:37
  9. Pavle Popov – Amore 03:26
  10. Milica Tegeltija & Luka Ignjatović – Vodopad 04:36.

 

Objavljivanje ploče pomogao je Sokoj iz Fonda za materijalna davanja. Album je dostupan na svim digitalnim platformama i bandcampu izdavača.

 

Ploča je objavljena u dve boje, crna i žuta što su limitirana izdanja. Moći će da se kupe u odabranim prodavnicama. U Beogradu to su Anti Shop i Beopolis, a preko PDV šopa u Zagrebu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište