fbpx

header

Sajsi MC objavila novi singl, ali stiže i album!

Sajsi-MC-sve-mi-je-problem-2022

Beogradska reperka Sajsi MC objavila je novi singl i spot pod nazivom „Sve mi je problem“. Nakon četiri godine od poslednjeg studijskog albuma, ovim singlom je najavila novi album koji će izaći u maju.

 

Sajsi MC je dobro poznata publici po svom eksperimentisanju sa muzičkim stilovima i formama. Ovoga puta, u najavnom singlu albuma, udružila se sa muzičkim producentom Thicc boi, koji je deo novosadske rep grupacije Klika.

 

Sajsi-MC-sve-mi-je-problem-2022

Foto: Promo

 

Thicc boi je producent polovine pesama sa predstojećeg albuma, što ukazuje da možemo da očekujemo vrlo reperski stil. Deluje kao da je Sajsi MC odlučila da učvrsti svoje rep nasleđe i podseti nas na svoju vrlo konciznu i žustru stranu. Tu stranu ističe burnom emocijom kroz refren „sve mi je problem i ja sam problem svima“.

 

Vizuelni identitet, predstavljen kroz omot singla i video spota, sugeriše na Sajsi kao neku noćnu superherojku ili pak, antiherojku koja ide kroz noć pokušavajući da vodi svoju borbu. Tu se jasno distancira od svih, što nam je već naznačila u tekstu.

 

Estetika sirovog snimka i ekspresija rep autorke, ovekovečena je VHS kasetama i ručnom kamerom kojom je rukovodio Aleksandar Anđelković. Time se dobila dokumentarna percepcija i putovanje kroz Beograd, sve vreme kretajući se na ivici javnog reda i mira.

 

 

– Izuzetno mi je važno da dam tu perspektivu emocije koja nije ni nužno pozitivna ni negativna. Ona postoji, i sve može da mi predstavlja problem kao što sam i ja nekome u trenutku problem. Ne samo ja, nego svi mi. Istina je da ja često umem da izađem i šetam ulicama grada kada se baš tako osećam, samo naravno nisam u kostimu heroine i ne ponašam se kao mali vandal, ali to je to i baš smo to hteli da prikažemo, da smo svi i heroji i antiheroji. Hvala veliko kući Lampshade Media i mojoj ekipi koja je pomogla da započnemo novo muzičko poglavlje. Album stiže već u maju – rekla je Sajsi.

 

Pesma je dostupna na digitalnim platformama, kao i video spot na YouTube platformi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište