fbpx

header

Rukom pisani stihovi Hendriksa spojeni nakon 55 godina

Pisani-stihovi-Džimi-Hendriks-2022

Delo Džimija Hendriksa, legnedarnog muzučara koji je obeležio jednu epohu i inspirisao mnoge muzičare, živi i danas. Kao dokaz se izdvajaju rukom pisani stihovi koji su spojeni posle 55 godina.

 

U ranoj fazi svoje karijere, njegov bend „Jimi Hendrix Experience“ svirao je 20. februara 1967. godine u Batu u Engleskoj. „Uleteli“ su umesto Čaka Berija koji je otkazao nastup.

 

Koji trenutak pre koncerta, dve lokalne devojke od 15 i 16 godina našle su pristup bekstejdžu u potrazi za autogramom Džimija Hendriksa.

 

Hendriks im jeste izašao u susret, ali je napomenuo da nema praznog papira kada su zamolile da se potpiše. Umesto toga, istrgao je stranicu iz svoje beležnice, pocepao je na pola i potom potpisao oba dela.

 

Dva, sada, kultna papira, potpisali su i članovi benda Mič Mičel i Noel Reding. Na putu do kuće, dve tinejdžerke su videle da su zajedno sa autogramima dobile i rukom pisane stihove sa naslovom „51st Anniversary“.

 

Tri nedelje nakon ovog događaja, „51st Anniversary“ je objavljen kao B-strana vinila njegovog drugog hit singla „Purple Haze“ na britanskoj muzičkoj listi.

 

Ta dva dela, koja su na sebi imala stihove, su krenula različitim putevima, kako su se njihove vlasnice udaljile i vodile zasebne živote. Međutim, prošle godine se to promenilo nakon što je jedna od njih dala na procenu svoj komplet autograma.

 

Žena je svoj autogram odnela u prodavnicu rokenrol suvenira „Tracks Limited“ sa sedištem u Lankaširu.

 

Na zahtev „Tracks Limited-a“, ona je uspela da pronađe svoju prijateljicu u Batu, uprkos ograničenom kontaktu u poslednjih pet decenija. Ispostavilo se da je i ona takođe sačuvala svoj deo stranice.

 

Obe žene su želele da ostanu anonimne. Svakako su obe pristale da prodaju svoje polovine rukopisa koji se sada procenjuje na petocifreni iznos. Rukom pisani stihovi naći će se uskoro u prodaji.

 

– Postoji izuzetno malo rukopisa Džimija Hendriksa. Još manje je onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana Experiencea – rekao je Pol Vejn iz „Tracks Limited-a“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište