fbpx

header

Rege bend The Wailers 15. jula u Botaničkoj bašti

Bend The Wailers

Proslavljeni rege bend The Wailers održaće koncert 15. jula u 19 sati u Botaničkoj bašti u Beogradu, povodom obeležavanja 60 godina nezavisnosti Jamajke.

 

Кao specijalni gost koncerta nastupiće Hornsman Coyote, koji će, zajedno sa Jovanom Matićem, frontmenom Deal Arno benda, izvesti njihov zajednički singl „Još uvek ima nade“.

 

Sastav The Wailers koji je, svojevremeno, u drugačijoj postavi slavu stekao kao prateći bend kralja regea Boba Marlija, stiže u Beograd u sklopu turneje „One World“.

 

Najavljujući koncert, iz konzulata Jamajke u Beogradu ističu da je Jamajka postojbina reggae zvuka, kao i da „Rege muzika ima veliki broj ljubitelja u našoj zemlji, i ovo je jedinstvena prilika da zajedno uživamo u čarobnim zvucima koji dolaze sa Jamajke“.

 

Legendarsni sastav Bob Marley And the Wailers oformljen je davne 1963. godine, a rad sa kraljem regea potrajao je sve do njegove smrti, 1981. Jedan od članova pratećeg Marlijevog benda, Aston Baret, osnovao je novu The Wailers postavu 1989. koja se, tokom vremena, konstantno menjala. Objavili su četiri studijska albuma, a aktuelni, „One World“ (2020) prekinuo je diskografsku pauzu posle 26 godina. Ovo izdanje je nominovano za Gremi nagradu 2021. u kategoriji „Najbolji rege album“.

 

Ulaznice za koncert Wailersa 15. jula u Botaničkoj bašti koštaju  1.500 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 2.000 dinara

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište