fbpx

header

Rambo Amadeus nastupa u Dorćol Platzu

Rambo-Amadeus

Ne propustite Funk seminar na Dorćolu, odnosno maratonsku javnu probu Ramba Amadeusa i njegovog benda u Dorćol Platzu. Vrata ovog kultnog mesta biće otvorena za vikend, 2. i 3. jula u 12 sati, uz funk muziku sa radio Nula. Rambo Amadeus i svirači se zarad javne probe okupljaju od 13 časova i vežbaće s pauzama sve do 19.30 sati.

 

Program probe Ramba Amadeusa se nastavlja radom sa DJ ekipom koja će da pušta sva agregatna stanja Funka, a biće tu Scratch mastera.

 

Nastup čuvenog Ramba značiće njegov povratak muzičkim aktivnostim  posle pauze nametnute korona virusom, ali i intenzivnijeg rada Dorćol Platza. Nema sumnja da će i ovaj nastup Ramba Amadeusa biti odličan, posebno za publiku koja voli dobro atmosferu i lud provod.

 

rambo-amadeus

 

Antonije Pušić, poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus, rođen je 1963. u Кotoru, a poreklom je iz SFRJ, kako se sam izjašnjava. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, na odseku turizma. “Niske strasti lokalnog patriotizma”, kako kaže nisu uspele da ga “zaraze”. Кrajem ’80-tih promovisao je svoju ironičnu verziju turbo folka. Jednom delu javnosti se čini da Rambo u medijima ume da bude drzak, kontroverzan, a sve je to zapravo u cilju “istraživanja ljudske gluposti”. Rambo Amadeus je uspeo da podeli publiku na one koji ga vole i na one koji se zgražavaju njegovim nastupima, a slično je i sa kritikom u javnosti.

 

Pričalica je koja plijeni gledateljstvo humorom, improvizacijom karakterističnom za ovog “svjetskog mega cara”, kako ga obožavatelji često zovu. Smatra da “ćutanje nije zlato, jer su poslovicu izmislili robovi a ne slobodni i dostojanstveni ljudi.” Teme kojima se bavi u pjesmama su zapravo kritika aktuelne društveno-političke situacije, specifična duhovitost i osjećaj za parodiju (“Don`t Happy, Be Worry”, “Hipišizik Metafizik”…) Ako mu je muzika prva ljubav onda je more i jedriličarstvo druga. Sanjalica sa visokom eko sviješću- projekt “Eko pojmovnik”, serijal od 30 petominutnih emisija. Raduje se ovogodišnjem najavljenom koncertu na hrvatskim ostrvima…Politika? “Volio bih da živim u državi gdje ljudi nemaju pojma kako im se zove premijer ili predsjednik…Nikad ni za jednu vlast nisam iskazivao simpatije. Vlast jednostavno nije supstancija koja u meni izaziva simpatije”, kaže Antonije Pušić.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište