fbpx

header

Promocija albuma „So zemlje“ benda „Nula“

nula-so-zemlje-noć-u-gradu-2022

U subotu, 2. jula, održaće se promocija novog albuma beogradskog post/sludge metal benda “Nula” u Klubu Fest, sa početkom u 21 čas.

 

Autori ovog izdanja pod nazivom „So zemlje“ nastupaće sa starim saborcima i prijateljima, beogradskim bendom 𝐒𝐓𝐕𝐎𝐑, uz gosta, 𝐃𝐉 𝐅𝐞𝐝𝐝𝐲 𝐊𝐚𝐧.

 

𝐍 𝐔 𝐋 𝐀

 

Inspirisani su sumornošću i čemernom atmosferom beznađa teskobnih palanačkih predgrađa, duševnim i duhovnim nemirim, kao i tmurnim vajbom nasleđeno sužene svesti koja tu nastaje i obitava. Bend je nastao čistom srećom susreta jednodušnih pojedinaca koji su u njima proveli svoje mladosti.

 

Njihova muzika ima za cilj da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda.

 

Diskografija benda “Nula” pruža sliku logične evolucije. Od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja, do albuma “So zemlje” objavljenog 13. maja 2022. za Geenger Records (digitalno), Via Nocturna Records (CD) i Three Moons Records (ograničen tiraž deluxe kaseta) koji ćete imati prilike da u celini čujete na ovom koncertu.

 

“Nula” gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N U L A (@nulasludgebg)

 

𝐒𝐓𝐕𝐎𝐑

 

“Stvor” je nastao krajem 2013. godine u Beogradu. Ideja za bend je potekla od vokala Voje, basiste Uroša i gitariste Ace koji se poznaju jako dugo iz benda “Cannot”.

 

Posle kratke potrage, na bubnju im se pridružio Bane. Muziku koju sviraju karakterišu groove ritmovi, moćni rifovi i bas deonice i growl vokal, što se možda može svrstati u groove metal. Tematika tekstova je lično ludilo pojedinca u ne tako divnom društvu kao i kritika istog.

 

Stvor je staro ime na domaćoj andergraund sceni, dobro poznat svim ljubiteljima teškog i emotivnog zvuka, čuven po energičnim scenskim nastupima i neverovatnoj i inspirativnoj diskografiji.

 

Bendovi su najavili pražnjenje negativnih emocija, bol u vratu i tinitus zbog koga ćete ovaj događaj dugo pamtiti!

 

Cena ulaznice je 400 dinara.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište