fbpx

header

Promocija albuma „So zemlje“ benda „Nula“

nula-so-zemlje-noć-u-gradu-2022

U subotu, 2. jula, održaće se promocija novog albuma beogradskog post/sludge metal benda “Nula” u Klubu Fest, sa početkom u 21 čas.

 

Autori ovog izdanja pod nazivom „So zemlje“ nastupaće sa starim saborcima i prijateljima, beogradskim bendom 𝐒𝐓𝐕𝐎𝐑, uz gosta, 𝐃𝐉 𝐅𝐞𝐝𝐝𝐲 𝐊𝐚𝐧.

 

𝐍 𝐔 𝐋 𝐀

 

Inspirisani su sumornošću i čemernom atmosferom beznađa teskobnih palanačkih predgrađa, duševnim i duhovnim nemirim, kao i tmurnim vajbom nasleđeno sužene svesti koja tu nastaje i obitava. Bend je nastao čistom srećom susreta jednodušnih pojedinaca koji su u njima proveli svoje mladosti.

 

Njihova muzika ima za cilj da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda.

 

Diskografija benda “Nula” pruža sliku logične evolucije. Od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja, do albuma “So zemlje” objavljenog 13. maja 2022. za Geenger Records (digitalno), Via Nocturna Records (CD) i Three Moons Records (ograničen tiraž deluxe kaseta) koji ćete imati prilike da u celini čujete na ovom koncertu.

 

“Nula” gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by N U L A (@nulasludgebg)

 

𝐒𝐓𝐕𝐎𝐑

 

“Stvor” je nastao krajem 2013. godine u Beogradu. Ideja za bend je potekla od vokala Voje, basiste Uroša i gitariste Ace koji se poznaju jako dugo iz benda “Cannot”.

 

Posle kratke potrage, na bubnju im se pridružio Bane. Muziku koju sviraju karakterišu groove ritmovi, moćni rifovi i bas deonice i growl vokal, što se možda može svrstati u groove metal. Tematika tekstova je lično ludilo pojedinca u ne tako divnom društvu kao i kritika istog.

 

Stvor je staro ime na domaćoj andergraund sceni, dobro poznat svim ljubiteljima teškog i emotivnog zvuka, čuven po energičnim scenskim nastupima i neverovatnoj i inspirativnoj diskografiji.

 

Bendovi su najavili pražnjenje negativnih emocija, bol u vratu i tinitus zbog koga ćete ovaj događaj dugo pamtiti!

 

Cena ulaznice je 400 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište