fbpx

header

Poslednje zbogom Ejmi Vajnhaus publici bilo je iz Beograda

Grad kojim je poslednji put odjekivao glas Ejmi Vajnhaus sa koncertne bine bio je Beograd. Generacije mladih koji su svoj muzicki ukus gradili na sladunjavom mejnstrim popu, zašli su prvi put u vode ozbiljnije muzike slušajući note Ejmi V. zbog koje je po malo čudan britanski džez/ bluz postajao sve popularniji.

 

 

Tog 18. i 19. jula 2011. upravo su svi na Kalemegdan dosli iz tog razloga- da čuju da li uživo jedan od najprepoznatljivijih glasova današnjice zvuci kao iz spotova koji se vrteli na MTV-ju. „Back to black“, „Valery“, „I’m no good“ pesme su se stopile u niz nerazumljivih rečenica koje su izlazile iz usta opijene pevačice na sceni.

 

 

Pozdravila je Atinu u sred Beograda, pozdravila kolege na sceni pogresnim imenima, a Beograđanima ostavila gorak ukus u ustima jer su trećinu plate izdvojili da ne bi čuli ništa čemu su se nadali. Ne znajući da su na žalost zajedno sa pevačicom otišli u istoriju kao publika koja Vajnhausovu poslednji put videla živu na sceni.

 

 

Tri nedelje nakon muzičkog debakla o kom su izveštavali svi svetski mediji, Ejmi je pronađena mrtva u svom stanu u Londonu u 27. godini, a ustanovilo se da je razlog smrti trovanje alkoholom.

 

 

Mediji su prenosili da ju je u tom periodu života sustiglo sve – slomljeno srce, zavisnost od alkohola i narkotika, preveliki teret slave, bulimija… Otkazala je svoju evropsku turneju, vratila se u Lonon i odlučila da odmah prekine sa upotrebom svih opojnih sredstava, ali nije uspela u tome.

 

 

Kratka crno-zelena haljina, koju je Ejmi te večeri nosila u Beogradu nedavno je prodata za 243.000 dolara, a do sada je prodato oko 800 njenih stvari za više od četiri miliona dolara. Beograd će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika Ejmi Vajnhaus upravo na mestu gde je održala poslednji koncert.

 

 

Ejmi Vajnhaus je rođena 14. septembra 1983. godine u Enfildu u Londonu u jevrejskoj porodici, a muziku i pozorište je zavolela kao devojčica. Odrastala je uz džez muziku, a već kao tinejdžerka je ispoljavala buntovni karakter zbog čega je i bila izbačena iz škole. Po klubovima je počela da nastupa sa 16 godina kada je i snimala niskobudžetne demo snimke. Prvi album snimila je tri godine kasnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište