fbpx

header

Pijanistkinja Tatiana Stupak u Istorijskom muzeju Srbije

Pijanistkinja Tatiana Stupak sa gostima održaće koncert u četvrtak, 21. aprila od 19.00 sati u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije.

 

Ovaj koncert klasične i popularne muzike biće organizovan u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, a održaće se povodom predstojećeg obeležavanja 22. aprila – Dana sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu.

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju programu, moraju da rezervišu mesto na 064/8581-296, a karta po ceni od 250 dinara za predstojeći koncert obuhvata ulaz na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

 

U okviru programa, Tatiana Stupak i njeni gosti, violinistkinja Olivera Rialas i violončelista Dušan Stojanović, po prvi put u Srbiji izvešće kompozicije britanskog kompozitora Dejvida Pentkosta, ali i dela Johana Sebastijana Baha, Džona Vilijamsa, Dimitrija Šostakoviča i Astora Pijacole.

 

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

 

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 22. aprila od 19.00.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište