fbpx

header

Pijanista Vladimir Aćimović nagrađen u Poljskoj

klavir

Pijanista Vladimir Aćimović iz Niša na 12. Međunarodnom takmičenju „Artur Rubinštajn in memoriam” u Bidgošču, Poljskoj, održanom od 7. do 13. decembra 2021. osvojio je drugu nagradu, a potom i specijalo priznanje za umetničku ličnost takmičenja i recital u Parizu.

 

Prem rečima ovog eminentnog muzičara, Međunarodno takmičenje „Artur Rubinštajn in memoriam” jedno je od najznačajnijih takmičenja za mlade pijaniste.

 

Nagrade na ovom takmičenju dobijali su danas značajni, afirmisani i poznati pijanisti. Aćimović je izveo Кoncert u be-molu P. I. Čajkovskog, sa orkestrom u Filharmoniji „Pomorska”.

 

Vladimir Aćimović je rođen je 2002. godine u Nišu. Trenutno je student četvrte godine FMU u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković, kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu u klasi prof. Milane Černjavske. Aćimović je stipendista Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu. Dobitnik je velikog broja prvih i specijalnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište