fbpx

header

Petar Marić napravio noć za pamćenje u Dubaiju

Petar Marić

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion elektronske harmonike, održao je dva koncerta na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

 

Kakvu je Marić atmosferu izazvao svojim instrumentom na „Jalasat nights“ festival, pred nekoliko hiljada posetilaca, a nakon toga i u bašti Paviljona Srbije, može da posvedoči i snimak publike koja je u jednom trenutku zaigrala kolo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petar Maric (@officialmaestro)

 

-Paviljoni Srbija nas vodi u neki drugi univerzum – u futurizam, ali me jako raduje što ovde vidim i najlepše primere srpske narodne nošnje, koja se sacršeno ukolpila u moderan ambijent. Ljudi sa velikom pažnjom reaguju na našu muziku, koja ima različite melose pa svako može da nađe nešto što mu se dopada – rekao je Petar Marić.

 

Podelivši svoje utiske sa koncerta dodao da se raduje što je predstavio harmoniku se da sam harmoniku u jednom potpuno drugačijem svetlu.

 

-Tradicionalni instrument kao što je harmonika, lepo je dočekan među globalnom publikom, ali moje najveće dostignuće je ipak što sam ih naučio da igraju kolo – kazao je maestro ističući pritom da se nakon ovakvih nastupa ponosi što je Srbin.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petar Maric (@officialmaestro)

 

Petar Marić se sa harmonikom prvi put susreo sa pet godina, kada je, kako kaže, harmonika izabrala njega. Sada ima 31 godinu, a njegova muzika se izvodi širom sveta, dok je najviše uspeha imao u Kini. Marić je srpsku harmoniku uveo u Кenedi centar, u Vašingtonu, nastupivši pred Selin Dion.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište