fbpx

header

Ara Malikan – virtuoz na violini stiže u Beograd

Nakon već jednog otkazanog koncerta u Beogradu, najveća zvezda violinista današnjice nastupiće u Belexpo centru i pokazati Beograđanima zašto ga zovu Paganini u odelu Džimija Hendriksa.

 

Rok zvezda sa violinom u ruci Ara Malikan je muzičar libansko-jermenskog porekla kojeg vežu posebne uspomene za glavni grad Srbije. Malo ljudi zna da je Ara u martu 1991. godine na takmičenju koje je organizovala Muzička omladina Beograda osvojio nagradu publike. Tada vrlo mlad violinista oduševio je sve prisutne i zasluženo osvojio nagradu“Zlatnu harfu”.
Možda je to jedan od razloga zbog kog ovaj pretalentovani muzičar nikada ne preskače Beograd tokom svojih svetskih turneja, a ovoga puta uključeni su i gradovi: Njujork, London, Lima, Hong-Kong, Pariz, Moska…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ara Malikian (@aramalikian)

 

 

Najveću zvezdu među violinistima danas često predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima, s obzirom na to da je rođen u Libiji, a da su mu roditelji jermenskog porekla.
Ara je od malih nogu pokazivao veliko interesovanje za muziku. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ara Malikian (@aramalikian)

Ono što odvaja Arijev koncert u odnosu na druge je interakcija koju ostvaruje sa publikom svirajući muziku iz filmskih blokbastera u kojima je i sam učestvovao, a sam tvrdi da su nagrade nešto što mu dodatno daje vetar u leđa.
Ara Malikan je neko za čiji koncert vredi izdvojiti vreme, pa 22. decembar rezervišite za pravi spektakl u Belexpo centru. U nastavku teksta pogledajte kako izgleda jedan od njegovih mnogobrojnih nastupa.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište