fbpx

header

Ara Malikan – virtuoz na violini stiže u Beograd

Nakon već jednog otkazanog koncerta u Beogradu, najveća zvezda violinista današnjice nastupiće u Belexpo centru i pokazati Beograđanima zašto ga zovu Paganini u odelu Džimija Hendriksa.

 

Rok zvezda sa violinom u ruci Ara Malikan je muzičar libansko-jermenskog porekla kojeg vežu posebne uspomene za glavni grad Srbije. Malo ljudi zna da je Ara u martu 1991. godine na takmičenju koje je organizovala Muzička omladina Beograda osvojio nagradu publike. Tada vrlo mlad violinista oduševio je sve prisutne i zasluženo osvojio nagradu“Zlatnu harfu”.
Možda je to jedan od razloga zbog kog ovaj pretalentovani muzičar nikada ne preskače Beograd tokom svojih svetskih turneja, a ovoga puta uključeni su i gradovi: Njujork, London, Lima, Hong-Kong, Pariz, Moska…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ara Malikian (@aramalikian)

 

 

Najveću zvezdu među violinistima danas često predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima, s obzirom na to da je rođen u Libiji, a da su mu roditelji jermenskog porekla.
Ara je od malih nogu pokazivao veliko interesovanje za muziku. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ara Malikian (@aramalikian)

Ono što odvaja Arijev koncert u odnosu na druge je interakcija koju ostvaruje sa publikom svirajući muziku iz filmskih blokbastera u kojima je i sam učestvovao, a sam tvrdi da su nagrade nešto što mu dodatno daje vetar u leđa.
Ara Malikan je neko za čiji koncert vredi izdvojiti vreme, pa 22. decembar rezervišite za pravi spektakl u Belexpo centru. U nastavku teksta pogledajte kako izgleda jedan od njegovih mnogobrojnih nastupa.

 

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište