fbpx

header

“Osvesti se” – prvi album benda “Nataleé”

Publika je imala jedinstvenu priliku da se dobro upozna sa Natalijom Rajković Nataleé, a tek zatim čuje prvi album “Osvesti se”. Kod muzičara stvari obično idu obrnutim redosledom, album pa dodir sa publikom, ali u ovom slučaju presudan je bio prepoznatljiv zvuk da ovu muzičarku prvo postavi na scenu, a zatim u studio.

 

U kombinaciji tradicionalnog i modernog rodio se zvuk Nataleé. Natalija Rajković je već nagrađivana kantautorka, a pesme koje se nalaze na albumu poznate su onima koji su posecivali nastupe benda. Frontmenku “bije glas” da je neprikosnovena kada su “lajv” izvođenja u pitanju.

 

U srži svih pesama su Natalijin glas i gitara, kao i tekstovi koji nam na autentičan način prenose perspektivu mlade žene koja je svesna gde živi i sa empatijom gleda na ljude oko sebe. Njene emocije su skoro neodvojive od priče, pa i kada peva o angažovanim temama i kritikuje društvo, kao u pesmama Ćao i Brat, ona govori o ljubavi.

 

Uz prvi album, došao je spot za pesmu “Prvi plan”:

 

 

Album se sastoji od osam pesama i jedne bonus kompozicije.

 

Osim Natalije Rajković, koja je glavni vokal i ritam gitara, na albumu se mogu čuti i Aleksandar Dervišević Derwah na bas gitari, Branislav Dragović Bein u ulozi skreč majstora i DJ-a, Nikola Burović kao ritam i solo gitara, Dušan Murišić na trubi i Andrija Petrović na trombonu.

 

Za produkciju su bili zaduženi Marko Milošević MKDSL i Luna Škopelja, dok je miks i master radio Nemanja Maksimović NMEE.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište