fbpx

header

Besplatan online koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“

Tara Konstadinović, Istorijski muzej Srbije

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” će u sredu 8. decembra u 19 časova, u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”, na youtube kanalu i facebook strani Istorijskog muzeja Srbije biti emitovan besplatan onlajn koncert klasične muzike, koji se prethodno snimi u muzeju.

 

Na petom koncertu druge sezone ciklusa nastupiće studentkinje violine iz klase profesorke Maje Jokanović, Kata Stojanović i Tara Кostadinović, uz klavirsku saradnju finskog pijaniste Ukija Ovaskainena.

 

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” obogaćen je nastupima muzičkih talenata. Nakon što je izveden izvanredni oktobarski koncert višestruko nagrađivanog mladog gitariste Vuka Vukajlovića, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim violinistkinjama Кatom Stojanović i Tarom Кostadinović.

 

Na programu su dela kompozitora Maksa Bruha i Alfreda Šnitke, a pored toga, kao već prepoznatljiva osobenost koncerta u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i jedna numera iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište