fbpx

header

Oddisee nastupa u BitefArtCafe-u

Oddisee-koncert-bitefartcafe-2022

Producent i reper Oddisee će u okviru zimske sezone BitefArtCafea održati koncert.

 

Inventivan hip-hop umetnik Oddisee je prvo postao poznat kao underground producent pre nego što je stekao poštovanje kao reper. Spoj visprenih tekstova bavi se ličnim pitanjima, političkim temama i muzikom koja sadrži uticaje soula, gospela i džeza. Njegovi tekstovi predstavljaju pravo osveženje na svetskoj hip-hop sceni.

 

Oddisee je prvobitno bio pod uticajem nasleđa svojih roditelja, oca Sudanca i majke Afroamerikanke. Sav taj uticaj je u kombinaciji sa uticajem hip-hopa njegovih starijih rođaka. Njegova muzika inspirisana je zvukom ranih east coast repera kao što su Eric B. & Rakim, De La Soul i A Tribe Called Quest.

 

Baveći se pitanjima o rasi, politici, bogatstvu, veri i ljubavi u svojim tekstovima, uspeva da se poveže sa publikom širom sveta. Veruje da muzika ima moć da izazove neopisiva osećanja. Veruje da je muzika meditacija o našoj sposobnosti da volimo i da su ljudska ambicija i pohlepa u stalnom konfliktu sa našim osećanjem ispravnosti.

 

On stvara savršeni prostor u svojoj muzici, ostavljajući joj mesto da diše i na taj način stavlja akcenat na glavne teme kojima se bavi. Poigrava se sa ritmovima i harmonijama, tako da je njegova muzika dopadljiva kako ljubiteljima poezije, tako i ljubiteljima dobrog zvuka.

 

Za vreme samoizolacije, 2020. godine, napisao je pet zadivljujućih pesama koje se danas nalaze na njegovom EP-u „Odd Cure“. Bio je inspirisan najezdom dezinformacija i medijskom propagandom tokom perioda pandemije. Sve je to interpretirao na sebi svojstven način. Njegova muzika šalje poruku svima koji se suočavaju sa teškoćama modernog doba, posebno se obraćajući mlađim generacijama.

 

Oddisee će njegovu priču predstaviti 19. oktobra, u okviru Musicology Sessions koncertnog serijala. Vrata kluba se otvaraju u 20.30, koncert počinje u 22 časa.

 

Cena ulaznica za koncert je 1.200 dinara, a kupuju se preko servisa Ticket.rs. Sve ulaznice su vezane za stajanje, a rezervacija stolova i separea je moguća samo nakon kupovine ulaznica. Ulaznica bez rezervacije ne podrazumeva mesto za stolom, pultom ili u separeu, i broj rezervacija je ograničen. Informacije i rezervacije: 063594294 i 063594054.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište