fbpx

header

Objavljen album poslednjeg nastupa benda The Beatles

The-Beatles-2022

Prvi put je predstavljen kompletan audio snimak legendarnog performansa The Beatles pod nazivom „Get Back (Rooftop Performance)“.

 

Time se obeležava 53. godina od njihovog poslednjeg i čuvenog nastupa iz 1969. godine u Londonu.

 

Tog 30. januara, bend The Beatles je svirao na krovu zgrade „Apple Corps“. Nakon 42. minuta, policija ih je upitala da „smanje muziku“, čime je ujedno bio gotov njihov poslednji nastup. Koncert se završio pesmom „Get Back“, ali i šalom Džona Lenona.

 

„Želim da vam se zahvalim u svoje i ime benda. Nadamo se da smo prošli audiciju“ – rekao je Lenon tada.

 

Mix izdanja je urađen u stereo i „Dolby Atmos“ tehnologiji, a za njega su bili zaduženi Žil Martin i Sem Okel.

 

U pripremi je premijera dva tribute performansa koje će izvesti Nora Džouns. U pitanju su obrade numera „I’ve Got A Feeling“ i „Let It Be“ koje su već objavljene na njenom zvaničnom YouTube kanalu.

 

Takođe, biće prikazan i snimak kompletnog originalnog nastupa obrađenog u novoj IMAX tehnologiji. Fanovi u Americi i Velikoj Britaniji, ali i u Beogradu, moći će da pogledaju snimak koji će počinjati razgovorom sa autorima filma. Divno je što obožavaoci benda danas mogu da slave inovativnost i inspirativno stvaralaštvo zabeleženo u januaru 1969. godine.

 

Snimci koncerta su iskorišćeni i u dokumentarnom filmu „Let It Be“ iz 1970. godine, kao i u doku seriji „The Beatles: Get Back“ iz 2021.

 

Izdanje „Get Back (Rooftop Performance)“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima.

 

Zanimljivost je i film „Yesterday“. U njemu su prikazani članovi benda na drugačiji način. Kakav bi svet bio, kao i tok muzike da se članovi benda nikada nisu okupili? Ovaj film opisuje važnost njihove muzike, ali i kako izgleda kada ih se jedna osoba seća, ali ne i ostatak sveta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište