fbpx

header

Novi album Kanjea Vesta poslušajte samo uz uređaj od 200 dolara

Novi-album-Kanje-Vest-donda-2-2022

Reper Kanje Vest Ye objavio je novi album „Donda 2“ koji se neće naći ni na jednom poznatom striming servisu. Novi album izašao je 22. februara.

 

Najnovija vest je i da je Ye suspendovan sa Instagrama na 24 sata zbog kršenja politike uznemiravanja.

 

Naime, Vest je najavio da će njegov album moći da se sluša isključivo preko njegovog servisa. Stem Player se pojavio prošle godine u saradnji sa Kano Computing. Čudna sprava koja nema displej košta dobrih 200 dolara.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ye (@kanyewest)

 

Projekat je nastao iz želje da se više zaradi. Tu reper tvrdi da umetnici dobijaju tek 12% od onoga što muzička industrija prihoduje. Istakao je da je vreme da stvar preuzmu u svoje ruke i da se oslobode od opresivnog sistema.

 

– Vreme je da se muzika oslobodi ovog opresivnog sistema. Vreme je da preuzmemo kontrolu i izgradimo nešto svoje – istakao je reper.

 

Mnogi se pitaju da li je napravio pametan potez. Ukoliko ne plasira svoj album na ostalim servisima, fanovi mogu ostati uskraćeni za njegove nove pesme. Ako se prisetimo prethodnog albuma „Donda“, isto se desilo i sa njim. Album je stigao sa Stem uređajem, a i fanovi su mogli da manipulišu pesmama, tačnije da ih remiksuju. Vest je tada naveo da je moguća reprodukcija četiri različita elementa pesme, vokal, bubnjeve, bas i muziku.

 

Još je 2016. godine album „The Life of Pablo“ objavio isključivo za Tidal i istakao da će album ostati trajna ekskluziva za tu platformu.

 

Stem Player ima 8 GB prostora za skladištenje, USB-C, Bluetooth, ulaz za slušalice od 3,5 milimetara i zvučnike od 97 decibela.

 

Za sada deluje da će se projekat isplatiti jer Vest tvrdi da mu je Apple za prvi „Donda album“ ponudio 100 miliona dolara. On je ipak odlučio da album bude ekskluziva njegovog plejera.

 

Potezi koje Vest pravi graniče se sa ludilom i genijalnošću. Izgleda kao da svet ima sve manje vere u njegov rad i to zahvaljujući potezima koje pravi. Svakako je očigledno da je u ovom slučaju napravio jedinstven potez.

 

Prema kritičarima, „Donda 2“ je kompleks „mršavih“ ritmova u kombinaciji sa tromom energijom, samo povremeno pikantnim pesmama. Opisan je kao album koji „sigurno lomi srce, ali ona vrsta slomljenog srca koja se završi tako što boravite u blatu punom otkucaja, dok koristite snimak vašeg bivšeg koji vas hvali na televiziji“.

 

Nije ni prvi, a ni poslednji umetnik koji „štrajkuje“ protim striming servisa. Prethodnih meseci su mnogi muzičari napustili Spotifaj upravo zbog nepoštovanja njihovog rada i maloj zaradi. Rok grupa iz Sent Albansa, „The Pocket Gods“, objavila je planove za izdavanje albuma od 1.000 pesama od 30 sekundi. Upravo je to taj znak protesta o kom smo već pisali.

 

Ostaje da vidimo kako će fanovi reagovati na drugačije poteze muzičara koji se bore da njihov rad i trud budu priznati, a ne plaćeni 0,002 dolara po strimu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište