fbpx

header

Norveški duo Kings of Convenience u Beogradu

Kings-of-Convenience-koncert-mts-dvorana-2022

„Kings of Convenience“, duo iz Norveške, održaće svoj premijerni nastup u Beogradu.

 

Bend „Kings of Convenience“ je indie folk-pop bend koga čine Erlend Øye i Eirik Glambek Bøe. Upoznali su se u školi u Bergenu. Prvi put su zajedno nastupili u rok bendu „Skog“ pre nego što su prekinuli sa radom i formirali sadašnji duo 1999. godine. Njihov nenadmašno naslovljen debi iz 2001. godine, „Quiet is the New Loud“, produciran je od strane Kena Nelsona (Coldplay). To izdanje ih je učinilo nenamernim začetnicima novog talasa intimne, akustične muzike.

 

– Rekli smo našoj izdavačkoj kući da će nam trebati dve nedelje. Trebalo nam je tri meseca, a onda je sve postalo lakše – smeje se Eirik.

 

Tri godine kasnije objavljen je drugi album grupe pod nazivom „Riot on an Empty Street“. Video snimljen za „I’d Rather Dance With You“, drugi singl sa ploče, našao se na vrhu MTV evropske liste kao najbolji muzički spot te godine. Na albumu je takođe učestvovala Feist.

 

Njihov treći album pod nazivom „Declaration of Dependence“ objavljen je 20. oktobra 2009. Nakon toga, „Kings of Convenience“ su nastavili sa turnejama uvek tražeći nove izazove. Tokom 2012. svirali su A-Sides/B-sides koncerte: dva potpuno različita seta tokom uzastopnih svirki u istom gradu. Godine 2015. otisnuli su se na turneju svirajući „Quiet Is the New Loud“ u celosti, uokvireno intervjuom na sceni.

 

Kings-of-Convenience-koncert-mts-dvorana-2022

Foto: Promo

 

Do januara 2016, „Kings of Convenience“ su napisali skoro sve pesme za četvrto studijsko izdanje „Peace or Love“.

 

Svoju prvu sesiju snimanja održali su dok su bili na turneji u Santjagu, prestonici Čilea. Te jeseni su svoje pesme predstavili fanovima na turneji „Unrecorded Record Tour“. Međutim, tek 30. aprila 2021., objavili su zvančno novu pesmu „Rocky Trail“, nakon 12 godina bez objavljivanja muzike kao duo. Ploča „Peace or Love“ objavljena je 18. juna 2021. preko EMI diskografske kuće.

 

Srž zvuka benda ostaju dva glasa i dve akustične gitare, a na albumu su učestvovali i brojni gostujući muzičari. Alexander Grieg, potomak kompozitora iz 19. veka Edvarda Griega, svirao je kontrabas, kanadska kantautorka Leslie Feist je ponovo sarađivala sa bendom. Jedna pesma napisana je zajedno sa članicama grupe „the Staves“. „Peace or Love“ je zvuk dvoje starih prijatelja koji zajedno istražuju najnoviju fazu svog života i pronalaze nove načine da uhvate tu neuhvatljivu magiju. Ako je trebalo mnogo duže nego što su očekivali, neka bude. Rezultati opravdavaju proces.

 

„Kings of Convenience“ će nastupiti u Beogradu, 18. septembra u MTS Dvorani sa početkom u 20 časova.

 

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 3.200 dinara (ograničen kontigent) na prodajnim mestima Gigstix-a, Tickets-a i blagajne MTS Dvorane. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 3.600 dinara. Na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 4.200 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište