fbpx

header

Norveški bend Wardruna nastupa na Tašmajdanu

kulturna-dešavanja

Norveški bend Wardruna će posle dva otkazana termina zbog pandemije, po prvi put u karijeri održati koncert u Beogradu. Bend će svirati 11. jula od 20.30 h na stadionu Tašmajdan.

 

Nordic Night Open Air Tour 2022 je naziv njihove evropske turneje u okviru koje će održati samo 11 koncerata, a Beograd je jedini grad u regionu gde će nastupiti. Poznati su po tome što održavaju mali broj koncerata tokom godine, tako da su uglavnom rasprodati, a za prvi beogradski koncert ima još ulaznica za tribine koje se mogu kupiti preko online platforme https://www.tickets.rs/program/wardruna-1109.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Official Wardruna (@wardruna)

 

Na dan koncerta od 17 časova karte će biti dostupne i na blagajni stadiona Tašmajdan, a organizator koncerta Charm Music je omogućio da mlađi od 23 godine ulaznice za tribine mogu kupiti po posebnoj ceni od 1.800 dinara.

 

„Veoma sam uzbuđen što ćemo nastupiti u Beogradu. Tokom proteklih nekoliko godina dobili smo mnogo poruka iz ovog regiona. Dobar je osećaj što ćemo konačno posetiti Srbiju. Uvek je zanimljivo posetiti nova mesta, izvoditi pesme i povezati se s ljudima. Nismo mašinerija i naši nastupi nisu statični. Svaki koncert je drugačiji, zato što nastupi nisu monolozi. Nastupi su dijalozi. Povežete se sa prostorom i ljudima i podelite trenutak, tako da se stvarno radujem susretu.“ rekao je osnivač grupe Einar Selvik pred nastup u Beogradu.

 

Bend Wardruna u Srbiji ima veliki broj poštovalaca i vernu publiku, što pokazuje činjenica da ljudi čak tri godine čuvaju ulaznice za njihov koncert. Bivši norveški metalci, predvođeni Einarom Selvikom, već godinama stvaraju muziku koju izvode na tradicionalnim instrumentima, ali i raznim objektima iz prirode, pokušavajući da publici približe nordijsku tradiciju i mitove.

 

Oni su i obučeni u prastare kostime, a trude se da muzikom prenesu poruke prirode, pronalazeći ono spiritualno u njoj i nalazeći davno izgubljeni balans. Svojom muzikom ukazuju na činjenicu da je odnos prema sebi i prirodi nekada bio mnogo odgovorniji.

 

Popularizaciji njihovog stvaralaštva doprinela je serija “Vikinzi”, za koju su Einar Selvik i Wardruna komponovali muziku i zato publika širom sveta željno očekuje svaki njihov koncert.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište