fbpx

header

Nikola Vranjković posle pet godina objavio novu pesmu

Nakon prvog studijskog albuma iz 2017. godine, bivši član grupe „Block out“ Nikola Vranjković objavio je svoj prvi studijski rad nakon pet godina, pesmu „Kad tuga pobedi bes“.

 

Otkazan koncert muzičara Tricky u Barutani

 

Gitaristi i pevaču na pesmi gostuje Dragutin Janković, gitarista grupe „Galija“, poznat po saradnji sa brojnim istaknutim pevačima iz zemlje i regiona. Spot za pesmu „Kad tuga pobedi bes“, svedeno prikazuje kamene zidove, temelje i ostatke naselja uz obalu, delimično potopljene, koji je režirao Milan Panić.

 

Još 2020. godine Vranjković je najavio da radi na novoj pesmi, ali se ona sve do sada mogla čuti samo na njegovim koncertima.

 

 

Lagana, gorko setna, životnoispitujuća Vranjkovićeva pesma, između ostalog, donosi i stihove „te male oči ne prepoznaju rat, a rat je počeo sam od sebe“, kao i „nema vremena za Bog zna šta, posle toliko niskih udaraca, slamke i pojasevi svud oko nas, ali njih vide oni što traže spas“, uz konstataciju „sve što je propalo, možda je moralo…“.

 

O autoru…

 

Vranjković će 24. marta nastupiti u okviru Kontakt konferenecije, u beogradskom klubu „Antišop“, gde će između ostalog izvesti i novu pesmu, a karte za ovaj muzički događaj su već rasprodate.

 

Nikola Vranjković je pre dolaska u grupu „Block Out“ četiri godine živeo u Moskvi, gde je svirao sa raznim sastavima. Po povratku u Beograd, radio je kao studijski muzičar, svirao sa grupom „Ruž“, a takođe nastupio zajedno sa Vojislavom Vijatovim kao muzička podrška kontroverznom Satanu Panonskom na njegovom koncertu na Akademiji.

 

Vodio je beogradski alternativni muzički sastav „Block out“ od 1991. do septembra 2013. godine.

 

Pored rada na svim izdanjima „Block out“-a, izdao je i solo album pod imenom Zaovdeilizaponeti 2001. godine, koji pored CD-a sadrži knjigu njegovih pesama, kao i pesama „Block out“-a.

 

U nastavku teksta poslušajte novu pesmu muzičara:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište