fbpx

header

Nick Mason stiže u BG: Slušamo hitove Pink Floyd-a

nick-mason-koncert-belexpo-centar-2022

Bend „Nick Mason ‘s Saucerful of Secrets“ započeo je svoju veliku svetsku turneju koncertima u Irskoj. Odatle se sele u Veliku Britaniju gde će za manje od mesec dana održati 19 koncerata.

 

Zatim će bend krenuti u osvajanje našeg kontinenta, te će u evropskim metropolama tokom dva meseca održati čak 39 koncerata. Među njima je i beogradski nastup 1. juna u Belexpo centru.

 

Nick Mason, legendarni bubnjar, će sa svojim bendom izvoditi najveće hitove Pink Floyd-a sa početka njihove karijere. U ovom jedinstvenom poduhvatu učestvuju i druge muzičke legende koje su ostavile neizbrisiv trag na svetskoj rok sceni.

 

Pored Masona na bubnju, ovu supergrupu čine Geri Kemp gitarista grupe Spandau Ballet, Lee Harris gitarista grupe The Blockheads, basista Gaj Prat koji je sarađivao sa Pink Floydom, kao i Dom Beken na klavijaturama.

 

Koncerti NMSOS su zadržali duh improvizacije, kao što je to inače radio Pink Floyd čiji su nastupi bili revolucionarni. Mason je rekao da smatra da su kao grupa uvek bili malo izvan glavnog toka istorije popularne muzike.

 

 

– Šta god da privlači pažnju javnosti kad je o nama reč, nikad nije u pitanju samo jedan naš aspekt. Rekao bih da smo na početku kao bend bili prava stvar, baš za to vreme u kome smo se pojavili, sredinom šezdesetih. Išli smo smerom na koji su Bitlsi ukazali, kad su muziku gurnuli ka malo složenijim zvucima, tekstovima i smelim scenskim nastupima, sa filmskim snimcima emitovanim u pozadini – umesto dotadašnje konstantne promocije pojedinaca, koji su morali da budu u prvom planu. Tako smo dali priliku publici da više učestvuje u koncertima i postali smo glavni zastupnici te umetničke ideje – objašnjava Mason.

 

Nick Mason je 2018. godine započeo svetsku turneju sa projektom „A Saucerful of Secrets“, koji je nazvan po drugom albumu Pink Floyd-a. Cilj je da obnovi epohu u kojoj je stvarala legendarna grupa.

 

Beogradsku publiku očekuje koncertna improvizacija albuma „The Piper at the Gates of Dawn“, „Obscured by Clouds“ i drugih velikih hitova.

 

Ulaznice su u prodaji preko mreže Ticket Vision, kao i online na tickets.rs, po ceni od 3.200 do 4.900 dinara. Ulaznice kupljene za koncert Nicka Masona u Sava Centru važiće i za koncert 1. juna 2022. godine u Belexpo centru.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište