fbpx

header

Nevena Đoković pobednica takmičenja solo pevača “Lazar Jovanović”

NEVENA ĐOKOVIĆ

Pobednica XIX Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ u Beogradu je Nevena Đoković.

 

Tu odluku doneo je stručni žiri poslednjeg dana trodnevnog nadmetanja vokalnih umetnika u nedelju, 12. juna, na Кolarčevom narodnom univerzitetu.

 

„Piknik“ ispred MSU: Promenjen datum dešavanja manifestacije!

 

Na takmičenju je učestvovalo više od 80 kandidata iz nekoliko zemalja, a Nevena Đoković je odnela ubedljivu pobedu, koja se predstavila kompleksnim i ubedljivim programom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Đoković (@djokovicnevena)

Glavna nagrada ovog takmičenja je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Кolarčeve zadužbine i 500 evra.

 

Tri specijalne nagrade koje dodeljuje Кulturni element, dobili su Barbara Pijetlović (Hrvatska), Marija Jonkova (Velika Britanija/Bugarska) i Ermin Ašćerić (Srbija). Oni su dobili po 200 evra i organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu.

 

Preporuku žirija za učešće u produkciji Operosa opera festivala dobio je Ermin Ašćerić (Srbija). Specijalne nagrade AV TIM produkcije, profesionalni studijski snimak dobili su Nevena Đoković (Srbija), Ana Pavlov Pervanje (Slovenija), Barbara Pijetlović (Hrvatska), i Ester Čuzdi (Mađarska). Dodeljene su i dve specijalne nagrade, koje dodeljuju Marija Temeši i Ulf Bestlajn, Neveni Đoković i Barbari Pijetlović.

 

Žiri za starije uzraste je zasedao u sastavu Marija Temeši (Mađarska), Dragana Radaković (Srbija), Vesna Šouc (Srbija), Dan Pataka (Rumunija) i Ulf Bestlajn (Austrija).

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište