fbpx

header

Neno Belan & Fiumens dolaze u Bitef Art Cafe

Neno-Belan-koncert-2022

Višestruki dobitnik Porina, svestrani kantautor i neumorni muzičar Neno Belan, zajedno s bendom Fiumens ove godine obeležava 25 godina saradnje.

 

Ovu jubilarnu brojku slaviće kroz čitavu godinu nizom koncerata širom regiona. Tim povodom stiže nam i u Beograd 15. aprila u Novi Bitef Art Cafe.

 

Neno Belan & Fiumens prepoznatljivi su po energičnim nastupima i vrhunskoj atmosferi izvedbe. Repertoar koji planiraju da izvedu biće presek Belanove karijere. Kroz dva sata odlične svirke s Fiumensima publici će prirediti svojevrsnu „best of“ izvedbu svevremenskih klasika koji su postali neizostavan deo muzičke baštine regiona.

 

Nenad Belan je hrvatski rok muzičar, poznat kao frontmen muzičke grupe Đavoli, ali i kao solista. Grupu Đavoli osnovao je 1984. godine, a izvodili su muziku inspirisanu rokenrolom pedesetih godina. Uspešno su nastupali sve do 1991. godine, kada se pojavilo Belanovo prvo solo izdanje, EP Rok galama, snimljeno sa članovima grupe Đavoli. Tokom devedesetih godina prošlog veka, Belan je uglavnom nastupao u inostranstvu, dok je u Hrvatskoj najčešće nastupao na muzičkim festivalima.

 

Belan je ponovo okupio Đavole 1998. godine kada se Vedran Križan pridružio grupi kao klavijaturista, čime je završio okupljanje grupe kasnije poznate kao Fjumens (Fiumens). Svakako su prvo pokušali da ožive stari brend Đavola albumom „Space Twist“. Međutim, Đavoli su se ponovo raspali, a Neno, Olja, Leo i Vedran osnovali su grupu Neno Belan i Fjumens (Neno Belan & Fiumens). Godine 2002. su izdali album „Luna & Stelle“ i 2007. godine album „Rijeka snova“ kao Neno Belan i Fjumens.

 

Ulaznice po ceni od 1.500 dinara se mogu kupiti na sajtu Tickets.rs i u Bitef Art Cafeu i one su za stajanje. Nakon kupovine karte, moguće je rezervisati mesto u klubu na broj telefona 063/594-054. Broj mesta za stolovima je ograničen. Za barskim stolom su dve barske stolice.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište