fbpx

header

Nemanja Stanković 26. decembra ostavlja trag u Кolarcu

Foto: Miša Obradović

Onaj ko svira violončelo, bliži je Bogu – kažu diljem Mediterana ljubitelji ovog instrumenta, a kada je u pitanju Srbija, u toj prilici se nalazi Nemanja Stanković.

 

On će nakon godinu dana od objavljivanja albuma “Tragovi”, 26. decembra 2021. u 20 časova, u Velikoj dvorani Кolarčeve zadužbine, održati koncert, na kome će publika uživo čuti upravo kompozicije sa novog CD-a, na kome su kao autori potpisani neki od najznačajnijih domaćih savremenih kompozitora.

 

Album “Tragovi” bio je nominovan za nagradu „Listeners’ Choice“ od strane Violončelo Fondacije iz Njujorka (SAD), a Grad Beograd dodelio je Nemanji Stankoviću Nagradu grada „Despot Stefan Lazarević“ za CD kao najuspešnijem ostvarenju u oblasti muzičkog i muzičkog-scenskog stvaralaštva u 2020. godini.

 

Na koncertu u Кolarčevoj zadužbini biće izvedena dela kompozitora Anje Đorđević, Nataše Bogojević, Irene Popović, Ognjena Bogdanovića, Milice Ilić, Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Branke Popović i Igora Andrića.

 

Foto: Miša Obradović

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište