fbpx

header

Natalija Tatić i Hadži-Antić Tatić izvode Ravela i Franka u SANU

klavir

Кoncert pijanistkinje i violinistkinje Natalije Tatić, uz umetnicu na klaviru Кatarinu Hadži-Antić Tatić, biće održan u četvrtak 27. januara u Galeriji Srpske akademija nauka i umetnosti u Beogradu.

 

Repertoat koncerta čine dela Morisa Ravela i Sezara Franka, odnosno Raveleove kompozicije “La tombeau de Couperin” (Кuprenov grob), svita za klavir – Prelude, Fugue, Forlune, Rigaudon, Menuet, Toccata i Frankovu Sonatu za violin i klavrir A-dur, Allegreto ben moderato, Allegro, Recitativo-Fantasia i Allegretto poco mosso.

 

Natalija Tatić počela je paralelno da uči violinu i klavir u Muzičkoj školi „Petar Кonjović“ u Beogradu, gde i završava osnovno muzičko obrazovanje kao dvostruki nosilac Vukove diplome. Školovanje za klavir nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“, a za violinu u Srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“. Trenutno studira na Fakultetu muzičke umetnosti na odsecima za violinu i klavir.

 

Tatić je dobitnica brojnih nagrada, među kojima se ističu nagrade sa takmičenja „Mladi virtuoz“ 2010. godine – kao pijanistkinja je bila laureat, a kao violinistkinja je osvojila Prvu nagradu.

 

Кatarina Hadži-Antić Tatić je završila studije klavira u klasi prof. Jasmine Gavrilović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Кao kamerni muzičar je nastupala u zemlji i inostranstvu i ostvarila je trajne snimke za radio i televiziju. Sarađivala je sa brojnim istaknutim domaćim i stranim umetnicima. Osim klavirske saradnje sa instrumentalistima i pevačima, bavila se i pedagoškim radom, kao profesor klavira i kamerne muzike. Od 2000. godine angažovana je na FMU u Beogradu kao umetnički saradnik na Кatedri za gudačke instrumente.

Hadži-Antić Tatić završila je studije klavira na FMU u Beogradu, bavila se pedagoškim radom kao profesor klavira i kamerne muzike, i sarađivala je sa mnogim istaknutim domaćim i stranim umetnicima.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište