fbpx

header

Napisao je note za Andrićeve stihove, a sada dobio nagradu za životno delo

Kompletan opus Radeta Radivojevića ostaće upamćen ne samo zbog fantastičnih pesama, već i što je prvi komponovao muziku za stihove Ive Andrića – “Lili Lalauna”, “To od sve naše ljubavi” i “Veo” koje je poverio glumici Vjeri Mujović. Iako Radivojević može još uvek toga da pruži srpskoj kulturi, ovekovečen je nagradom „Darko Кraljić“ za životno delo u oblasti popularne muzike u Narodnom pozorištu u Beogradu, a upriličen je i prigodni koncertni program. Tim povodom Mujovićeva je vodila ovaj svečani program.

 

Nagradu je uručio predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike Udruženja kompozitora Srbije Srđan Marjanović.

 

-U životu sam dobio mnogo priznanja, ali ono koje dolazi od mojih kolega za mene ima poseban značaj – kazao je Rade Radivojević.

 

Revijski orkestar Muzičke produkcije RTS-a, vođen dirigentom Ognjanom Ogijem Radivojevićem, otvorio je koncertni repertoar izvođenjem tema iz televizijskih serija i filmova – „Gore-dole“, „Pobednik ostaje“, „Put uspomena“ i „Zaboravljeni umovi Srbije“.

 

Iako je tokom svoje bogate karijere eksperimentisao s različitim muzičkim žanrovima, Radivojević se ipak jednog nikada nije odrekao – muzike za decu. Tim povodom, Hor Dečjeg kulturnog centra je pod dirigentskom upravom Nevene Ivanović, izveo Radivojevićevu numeru „Кad deca mala postanu ljudi“, komponovanu po stihovima Mirjane Radivojević. Dečjem horu se na sceni pridružio i glumac Ivan Mihailović i s njima izveo numeru „Pomak u svemiru“, koju je Radivojević komponovao na stihove Ljubivoja Ršumovića.

 

Glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Кubura zajedno su s Radivojevićem izveli numeru „Veo“, po motivima pisanja Ive Andrića. Po stihovima Duška Trifunovića komponovanu numeru „Druge se pesme čuju“ izveli su Maja Odžaklijevska i Ognjan Ogi Radivojević.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište