fbpx

header

Napisao je note za Andrićeve stihove, a sada dobio nagradu za životno delo

Kompletan opus Radeta Radivojevića ostaće upamćen ne samo zbog fantastičnih pesama, već i što je prvi komponovao muziku za stihove Ive Andrića – “Lili Lalauna”, “To od sve naše ljubavi” i “Veo” koje je poverio glumici Vjeri Mujović. Iako Radivojević može još uvek toga da pruži srpskoj kulturi, ovekovečen je nagradom „Darko Кraljić“ za životno delo u oblasti popularne muzike u Narodnom pozorištu u Beogradu, a upriličen je i prigodni koncertni program. Tim povodom Mujovićeva je vodila ovaj svečani program.

 

Nagradu je uručio predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike Udruženja kompozitora Srbije Srđan Marjanović.

 

-U životu sam dobio mnogo priznanja, ali ono koje dolazi od mojih kolega za mene ima poseban značaj – kazao je Rade Radivojević.

 

Revijski orkestar Muzičke produkcije RTS-a, vođen dirigentom Ognjanom Ogijem Radivojevićem, otvorio je koncertni repertoar izvođenjem tema iz televizijskih serija i filmova – „Gore-dole“, „Pobednik ostaje“, „Put uspomena“ i „Zaboravljeni umovi Srbije“.

 

Iako je tokom svoje bogate karijere eksperimentisao s različitim muzičkim žanrovima, Radivojević se ipak jednog nikada nije odrekao – muzike za decu. Tim povodom, Hor Dečjeg kulturnog centra je pod dirigentskom upravom Nevene Ivanović, izveo Radivojevićevu numeru „Кad deca mala postanu ljudi“, komponovanu po stihovima Mirjane Radivojević. Dečjem horu se na sceni pridružio i glumac Ivan Mihailović i s njima izveo numeru „Pomak u svemiru“, koju je Radivojević komponovao na stihove Ljubivoja Ršumovića.

 

Glumci Vjera Mujović i Aleksandar Srećković Кubura zajedno su s Radivojevićem izveli numeru „Veo“, po motivima pisanja Ive Andrića. Po stihovima Duška Trifunovića komponovanu numeru „Druge se pesme čuju“ izveli su Maja Odžaklijevska i Ognjan Ogi Radivojević.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište