fbpx

header

Naked predstavlja novi album i spot

naked-album-2022

Beogradski sastav Naked objavio je peti studijski album pod nazivom „Srećna tuga“. Album je objavljen 11. marta za mađarsku kuću NarRator Records. Pored albuma, Naked predstavlja i drugi singl „Belmondo“ za koji su snimili spot.

 

Nakon spota za numeru „Pada mrak“ koji je Naked objavio 5. oktobra, „Belmondo“ je drugi spot vezan za album „Srećna tuga“. Upravo se on našao na TOP 10 listi po izboru panelista Balkan World Music Chart-a za prvi kvartal 2022. godine.

 

Članovi benda kažu da je novi spot urađen za numeru koja je omaž njihovom heroju iz dečačkih dana, Žan-Polu Belmondu.

 

naked-album-2022

Foto: Felix Voloz/ Promo

 

– Video je sniman u cirkuskom šatoru i prati glavnog aktera, koji prolazi kroz iskušenja. Poruka priče jeste da čovek nikada ne treba da odustane od onoga što je njemu važno. Takođe, u šaljivom tonu, postavlja se pitanje da li je život cirkus ili je cirkus život – kažu iz benda.

 

Sastav Naked je osnovan 2006. u Beogradu. Odmah je privukao pažnju lokalne publike i izdvojio se na muzičkoj sceni Srbije. Uspeh su postigli zahvaljujući slojevitom i energičnom muzičkom izrazu, prijemčivim, istovremeno intrigantnim autorskim kompozicijama, ali i kompaktnom, uigranom svirkom.

 

Dodatak pomenutom predstavljaju ubedljivi scenski nastupi i imidž članova grupe. Stil benda je složen i neusiljen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naked (@nakedbandbelgrade)

 

Elementi balkanskih tradicija, sa primesom mediteranskih, afričkih i istočnoevropskih tradicija, u sinergiji sa osobenostima džez, fank, rok, fri muzike i puno improvizacije. Sve ovo zajedno stvara prepoznatljivi „Naked zvuk“.

 

Taj zvuk u sebi nosi puno emotivnih naslaga – bunt, melanholiju, radost… Svojevrsna srećna tuga, kao opšte stanje muzičke poetike grupe, naročito je otelotvorena na istoimenom petom albumu, koji je nedavno ugledao svetlost dana.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište