fbpx

header

Najveći evrovizijski hitovi svih vremena

Abba

Ana Đurić Konstrakta zauzela je visoko peto mesto na ovogodišnjem Eurosongu, a zahvaljujući njenoj numeri „In corpore sano“, evrovizijska groznica vratila se na velika vrata u našu zemlju.

 

Zbog Konstrakte svi moraju da prođu kroz narandžasta vrata

 

Ona je pokrenula ne samo talas obožavanja pesme, već se čini da je slučajno načela i mnoge teme za razmišljanje. Slušajući njene i mnoge druge pesme, u ovo doba godine se nekako prirodno svi više bavimo takmičenjem.

 

Konstrakta

Foto: Youtube/printscreen

 

“Eurosong” već decenijama važi za najpopularnije muzičko takmičenje na evropskom tlu, iako je već godinama na meti kritika. Upitan je kvalitet pesama koje zemlje šalju na ovo prestižno takmičenje, a spekuliše se o glasanju kojim se favorizuju određene zemlje. Mnogi tvrde da je politizacija ovog takmičenja, koje treba da se svodi na muziku, očigledna.

 

Bez obzira na mnoge spekulacije, popularnost same Evrovizije je nekako uvek tu. Iz kog god razloga, sve negativne strane takmičenja već generacijama padnu zaborav kada se svetla na bini upale i izvođači počnu sa svojim pesmama. Evrovizijsku publiku mnogi smatraju najvernijom publikom na starom kontinentu.

 

Intervju Vedrana Rudan „Obožavam Konstraktu, ali joj je pesma grozna.“

 

Mnoge Evrovizijske pesme prođu potpuno nezapaženo, ako smo sasvim iskreni. Sa druge strane neke od Evrovizijskih pesama, pobedničkih ili ne, ne prestaju da budu popularne doslovno decenijama. Više uopste nije čudno da neko rođen od dvehiljadite godine pa na dalje pevuši recimo pesmu kultne grupe Abba, iako su oni svoju pobedu izvojevali poprilično davno. Jer eto, to je taj Evrovizijski šarm i pevljiva muzika koja se zacementira kod publike.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Abba je samo jedan primer u moru onih pesama koje svi dobro znaju gde su ih prvi put čuli. Zbog mnogih dobrih i neponovljivih hitova publika je davala šansu samom takmičenju i naredne godine više pratila Evroviziju. Neke od pesama svi pevamo puni emocija. Druge su neizbežne na žurkama, dok se na neke svi smejemo sećajući kako je izgledalo to vreme kada smo prvi put poslušali sladunjav hit koji nas danas asocira na davni period.

 

Zato u nastavku teksta pogledajte koji evrovizijski hitovi se pevaju i dan danas kod nas:

 

15. Dschinghis Khan „Genghis Khan“

 

 

14. Marija Šerifović „Molitva“

 

 

13. Johnny Logan „Hold Me Now“

 

 

12. Dana International „Diva“

 

 

11. Sirusho „Qele, Qele“

 

 

10. Tajči „Hajde da ludujemo“

 

 

9. Azúcar Moreno „Bandido“

 

 

8. Lena „Satellite“

 

 

7. Helena Paparizou „My Number One“

 

 

6. Måneskin „Zitti E Buoni“

 

 

5. Brotherhood of Man „Save Your Kisses for Me“

 

 

4. Sertab Erener „Everyway That I Can“

 

 

3. Loreen „Euphoria“

 

 

2. ABBA „Waterloo“

 

 

1. Domenico Modugno „Nel blu, dipinto di blu“

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište