fbpx

header

Nagrada Fondacije „Breda Kalef“ prvakinji Opere Aleksandri Angelov

Priznanje koje se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta, pripalo je prvakinji opere Aleksandri Angelov za rolu Orfeja u operi Кristofa Vilibalda Gluka „Orfej i Euridika“.

 

Nagrada će biti uručena 23. marta pre početka opere „Orfej i Euridika“, koja je zakazana na Velikoj sceni za 19.30 časova.

 

Jednoglasnu odluku doneo je žiri u kojem su, osim gospođe Кalef, bili Dragan Stevović, Vesna Stefanović i Mirko Levi.

 

U konkurenciji za nagradu, jedinu u našoj zemlji namenjenoj mecosopranima, bile su  sve domaće i gostujuće pevačice koje u jednoj sezoni nastupaju u operama Narodnog pozorišta.

 

Ovo prestižno priznanje je ustanovljeno 2016. godine, a dosadašnje dobitnice su Jelena Vlahović, Višnja Popov i Nataša Jović Trivić.

 

Glukova opera „Orfej i Euridika“, po libretu Ranijerija de Кalcabiđija, pod dirigentskom upravom gosta iz Bugarske Diana Čobanova, u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, premijerno je izvedena 23. juna prošle godine na Velikoj sceni.

 

Delo je zasnovano na mitu o Orfeju i Euridiki, priči koja govori o ljubavi i gubitku, ali i o tome koliko je neko spreman da se žrtvuje za svoju ljubav. Orfej dokazuje da u ljubav i osećaje treba verovati, čak i kada se to čini zaista nemogućim jer prkosi zakonima života i smrti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište