fbpx

header

Nagrada Fondacije „Breda Kalef“ prvakinji Opere Aleksandri Angelov

Priznanje koje se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta, pripalo je prvakinji opere Aleksandri Angelov za rolu Orfeja u operi Кristofa Vilibalda Gluka „Orfej i Euridika“.

 

Nagrada će biti uručena 23. marta pre početka opere „Orfej i Euridika“, koja je zakazana na Velikoj sceni za 19.30 časova.

 

Jednoglasnu odluku doneo je žiri u kojem su, osim gospođe Кalef, bili Dragan Stevović, Vesna Stefanović i Mirko Levi.

 

U konkurenciji za nagradu, jedinu u našoj zemlji namenjenoj mecosopranima, bile su  sve domaće i gostujuće pevačice koje u jednoj sezoni nastupaju u operama Narodnog pozorišta.

 

Ovo prestižno priznanje je ustanovljeno 2016. godine, a dosadašnje dobitnice su Jelena Vlahović, Višnja Popov i Nataša Jović Trivić.

 

Glukova opera „Orfej i Euridika“, po libretu Ranijerija de Кalcabiđija, pod dirigentskom upravom gosta iz Bugarske Diana Čobanova, u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, premijerno je izvedena 23. juna prošle godine na Velikoj sceni.

 

Delo je zasnovano na mitu o Orfeju i Euridiki, priči koja govori o ljubavi i gubitku, ali i o tome koliko je neko spreman da se žrtvuje za svoju ljubav. Orfej dokazuje da u ljubav i osećaje treba verovati, čak i kada se to čini zaista nemogućim jer prkosi zakonima života i smrti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište