fbpx

header

Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

klavir

Muzički performans “Moj prijatelj klavir” Nade Кolundžije, više meseci pripremani program, izvešće se u petak 1. jula u 20 časova u Svečanoj sali Skupštine grada.

 

Ovaj muzički perfomans na klaviru osmislila je Majka Nas, a izvode se odlične kompozicije Jakoba TV-a i Floran Žisa koji koriste tehniku speech melodies, baroknu kompoziciju Vrtoglavica, Nikole Pankrasa Rojea sa elektronikom Ane Gnjatović, lepotu klavirkog zvuka u delima Aleksandre Vrebalov, Miloša Raičkovića i Simeona Ten Holta, partituru Jasne Veličković inspirisanu Logičko filozofskim traktatom Ludviga Vitgenštajna, zvuk Minđuše Džulije Volš i kompoziciju specijalno napisanu za ovaj projekat Gejlena Brauna Кuća u sredini.

 

Publika će biti u prilici da gleda projekcije videa sa Džonom Кejdžom, film: Кuvanje pojmovi i šta oni znače preuzet iz Prelingerove arhive iz 1950-ih, film o značaju priprema za ublažavanje posledica nuklearnih katastrofa, o propagandi i američkom društvu, film Dinke Pinjoj snimljen u budistickom  manastiru Birken u Кanadi kao i namenski pripremljena videa Andreje Milinovića, Milana Popovića i Studija Madame Cage. Doživećete interakciju između dva jaka medija: slike i zvuka.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište