fbpx

header

Monday Blues: Najbolji bluz Đuke i Bojana u DOB-u

MONDAY BLUES

Muzičari Đuka i Bojan nastupiće u ponedeljak, 11. jula, od 20 sati, u Domu omladine Beograd. Njihov koncert biće u okviru Monday Blues-a, serijala low-noise bluz koncerata u organizaciji DOB-a, koji je prešao dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine.

 

Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao.

 

To je ne samo donelo vernu publiku, koja je dolazila na praktično sve svirke, već je u određenoj meri odgajalo i potpuno novu publiku. Mnogi posetioci ovih koncerata, u direktnom kontaktu sa muzičarima otkrili su kako su bluz počeli privatno da slušaju upravo posle svojih, najpre slučajnih, a kasnije i redovnih dolazaka na nastupe iz Monday Blues serijala u Domu omladine.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojan Vulin (@bojanvulin)

 

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac otvara novu letnju sezonu na Zidiću DOB, u okviru koje će se tokom 2022. predstaviti i drugi domaći bluz izvođači.

 

Đukini i Bojanovi heroji su legendarni Peter Green, Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Naglasak je na vrlo intimnom izvođenju bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda. “Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih – poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo.”, objašnjava Aleksandar Đukić.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište