fbpx

header

Måneskin se vraćaju novim singlom!

Måneskin-supermodel-bend-2022

Globalna rok senzacija i pobednici prošlogodišnjeg Eurosonga, se vraćaju novim singlom „Supermodel“. Pesmu je Måneskin napisao u Los Anđelesu. Producent pesme je čuveni Max Martin (The Weeknd, Coldplay, Lady Gaga) i njegov tim.

 

Novi singl je izašao u trenutku kada grupa proslavlja milijardu strimova koju je dostigao singl „Beggin“.

 

Moderna kalifornijska produkcija i zarazni moderan gruv pokazuje da je Måneskin na ozbiljnom putu da postane svetska rok senzacija. Pesma je inspirisana mnogim ličnostima koje su članovi grupe sreli tokom njihovog boravka u Los Anđelesu.

 

– Napisali smo „Supermodel“ tokom četiri meseca koje smo proveli u Los Anđelesu. Bili smo iznenađeni ali i zaintrigirani kako ljudi tamo brinu o ideji „selebritija“ i statusu. Tačnije, koliko su opsednuti izgledom i vezama koje imaju sa poznatima – ispričali su članovi benda.

 

Kažu da su počeli da razmišljaju na tu temu i zamislili misterioznu Supermodel devojku.

 

– Ona je stvarno cool, zabavna i veoma društvena, ali u stvarnosti je problematična, krije tugu i zavisnost. Na neki način je voliš, zato što ona zna kako da se zabavlja, ali istovremeno, želiš da je izbegneš. Zato što će te uvaliti u nevolju – izjavili su.

 

Måneskin će premijerno ovu pesmu izvesti na finalnoj večeri Evrovizije, 14. maja, koje se ove subote održava u Torinu. Na taj način će proslaviti svoju trijumfalnu prošlogodišnju pobedu koja je grupu vinula u muzičku stratosferu.

 

supermodel-Måneskin-2022

Omot singla „Supermodel“

 

Svoju „Loud Kids“ turneju će Måneskin otpočeti 31. oktobra po Americi. Prvi koncert je već rasprodat, onaj u Sijetlu. Nakon toga, odlaze u takođe rasprodati Njujork, San Francisko, Atlantu i Vašington, a kraj američke turneje je rezervisan za Los Anđeles.

 

Grupa se potom vraća u Evropu, tokom 2023. godine na već rasprodatu turneju. To uključuje O2 arenu u Londonu, Accor arenu u Parizu i Mercedes-Benz arenu u Berlinu.

 

Zahvaljujući kombinaciji klasičnog i modernog rock and roll zvuka, Måneskin vraćaju ovaj žanr na svetske top liste. Uspeli su da osvoje svet i postanu jedna od najpopularnijih grupa njihove generacije. To je neverovatan uspeh za mladu ekipu muzičara koja je počela svirajući na ulicama Rima 2015. godine.

 

Damiano (glas), Viktoria (bas), Tomas (gitara) i Itan (bubnjevi) svojim novim singlom dokazuju da su jedan od najuzbudljivijih bendova današnjice.

 

Sve datume turneje možete pogledati na ovom linku.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište