fbpx

header

Libercuatro tango ansambl na Kolarcu

Libercuatro tango

Libercuatro tango ansambl će održati koncert u dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca 17. aprila od 11 časova.

 

Publici će biti predstavljen program „Neki novi tango“ baziran na savremenim tango kompozicijama. Posetioci će biti u prilici da čuju neke od dobro poznatih i voljenih kompozicija iz filmova Pedra Almodovara, Carlosa Saure i drugih koje će ovog puta biti izvedene u tango aranžmanima.

 

Na programu će biti dela Astora Piazzolle, Lare, Stamponija, Moresa, Almarana, Scarpina y Caldarelle, Gomez y Ramosa, Lombarda i premijerno – Juliana Peralte i Elbi Olalle. Ansamblu će se pridružiti i plesni parovi – gosti iznenađenja.
Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tangonuevo pravca. Razlog zbog čega posebno mesto u repertoaru ansambla zauzimaju Piazzollijeve kompozicije je taj što su one fuzija jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra, zahvaljujući čemu je stvoren novi stil – tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Libercuatro (@libercuatro)

Cilj ansambla „Libercuatro“ je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju. Ansambl karakteriše visok izvođački nivo i specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost. Takođe se ističe i način koncipiranja programa, koji kod publike izaziva veliku pažnju.

 

Ansambl nastupa u sastavu: klavijaturiskinja Ksenija Ristić, violiniskinja Martina Dimić Radovanović, sopran Nataša Radovanović, bandoneon – Branko Džinović, kontrabas – Boban Stošić.

Cena ulaznice za koncert iznosi 300 RSD, a karte se mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište