fbpx

header

Libercuatro tango ansambl na Kolarcu

Libercuatro tango

Libercuatro tango ansambl će održati koncert u dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca 17. aprila od 11 časova.

 

Publici će biti predstavljen program „Neki novi tango“ baziran na savremenim tango kompozicijama. Posetioci će biti u prilici da čuju neke od dobro poznatih i voljenih kompozicija iz filmova Pedra Almodovara, Carlosa Saure i drugih koje će ovog puta biti izvedene u tango aranžmanima.

 

Na programu će biti dela Astora Piazzolle, Lare, Stamponija, Moresa, Almarana, Scarpina y Caldarelle, Gomez y Ramosa, Lombarda i premijerno – Juliana Peralte i Elbi Olalle. Ansamblu će se pridružiti i plesni parovi – gosti iznenađenja.
Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tangonuevo pravca. Razlog zbog čega posebno mesto u repertoaru ansambla zauzimaju Piazzollijeve kompozicije je taj što su one fuzija jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra, zahvaljujući čemu je stvoren novi stil – tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Libercuatro (@libercuatro)

Cilj ansambla „Libercuatro“ je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju. Ansambl karakteriše visok izvođački nivo i specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost. Takođe se ističe i način koncipiranja programa, koji kod publike izaziva veliku pažnju.

 

Ansambl nastupa u sastavu: klavijaturiskinja Ksenija Ristić, violiniskinja Martina Dimić Radovanović, sopran Nataša Radovanović, bandoneon – Branko Džinović, kontrabas – Boban Stošić.

Cena ulaznice za koncert iznosi 300 RSD, a karte se mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište