fbpx

header

Letu Štuke i Đorđe Miljenović u Barutani

Letu-Štuke-Djordje-Miljenovic-barutana-2022

Veliki koncert benda Letu Štuke i Đorđa Miljenovića biće održan u kultnom klubu Barutana.

 

„Bez foliranja, molim“ je stih od benda Letu štuke koji bi mogao biti svojevrsna parola za predstojeći veliki koncert. Oba sastava, na čelu sa svojim frontmenima, postali su poznati, upečatljivi, ali i dragi publici upravo zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova. Vidi se da u njima nema mesta kalkulaciji i zato ih, pored perfektnog zvuka, publika i kritika cene.

 

U Barutani se očekuje energičan, iskren i veliki spektakl. Publika će imati priliku da u jednoj večeri prisustvuje koncertima dva benda koji do sada nisu nastupali zajedno. Takođe će veče ostati upamćeno i po tome što su se okupili izvođači koji su dokazali u 21. veku da kreativnost i velike pesme nisu bile namenjene samo za dvadeseti vek.

 

Vreme, kojem smo svedoci, za sobom ostavlja velike izvođače i velike pesme kao što su: „Šutiš“, „Mjesto za dvoje“, „Minimalizam“, „Umirem ti na rukama“, „Nisam dobro“, „Čuvam te“…

 

Letu Štuke obeležavaju 20. godina od izlaska svog debi albuma, koji je ove godine i doživeo svoje vinilno izdanje. Album ih je odmah po svom izlasku, pre četvrt veka vinuo u prvu ligu alternativnih sastava.

 

Letu-Štuke-Djordje-Miljenovic-barutana-2022

Foto: Promo

 

„Sa sociološke tačke gledišta, Letu Štuke zapravo jesu bend kakav je trenutno neophodan da postoji na ovim prostorima. Ili što bi neoliberalci rekli regionu, zato što besprekorno i hirurški precizno seciraju socijalno–ljubavnu tematiku i iznose stvari tačno onakve kakve one jesu i nazivaju stvari pravim imenom što danas jako malo bendova radi. Njihova muzika jeste moderna i jeste muzika za 21. vek. Međutim, izražaj tih pesama nije zatvoren kao što je zatvorena nova muzika, novi filmovi, novi bendovi. Muzika je sačuvala onu otvorenost i iskrenost koju je sa sobom nosio 20. vek kada je popularna kultura ili rokenrol muzika u pitanju.“

 

Đorđe Miljenović takođe nije ostavio ravnodušnu publiku objavljivanjem svoja dva albuma „Amovi“ i „Sam pao sam se ubio“. Ovim izdanjima je zacementirao svoj položaj kao jedan od najkvalitetnijih i najzrelijih autora na Balkanu. Samo je to ovog puta uradio kroz rokenrol zvuk. Kritika je takođe sa oduševljenjem dočekala albume, ali i koncerte koji su usledili.

 

Letu-Štuke-Djordje-Miljenovic-barutana-2022

Foto: Mrvica

 

„Svirka uveliko traje. Ne mogu se odupreti utisku da je ovo u neku ruku i moderna kantri HC muzika. Beogradski Džoni Keš sa distorzijom. Kao da si kauboj. Znaš, imaš šešir, u ustima ti je duvan, otvaraš ona vrata od taverne, mamuze zveče, pijani kauboji te odmeravaju, odmeravaš ti njih pa se kadrovi smenjuju, sa pogleda na pogled, sa pogleda na pogled. A Miljenovićev bend bez greške tuče sa bine kao saundtrek za neku scenu. Sigurno jedan od najkvalitetnijih bendova na sceni – časna reč. Mislim da je čovek nekada pravio muziku za film ili pozorište, što mu dodatno olakšava da priđe slušaocu. I da kroz muziku i stihove za tri ili četiri minute trajanja pesme napravi odličan kratkometražni film u glavama poštovalaca i publike.“

 

Koncert ova dva benda je zakazan za 15. maj sa početkom u 20 časova.

 

Karte za predstojeći koncert mogu se nabaviti putem sajta Gigstix. Prvih 200 kupaca će moći da pazari karte po promotivnoj ceni od 1.200 dinara. Ulaznice u pretpordaji će koštati 1.500, dok će na dan koncerta cena iznositi 1.800 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište