fbpx

header

Legendarni gitarista Kezaja Džons dolazi u Beograd

Muzički revolucionar koji već godinama izvodi kombinaciju sirovog bluza i oštrog panka Kezaja Džons ponovo stiže u Beograd i sviraće 10. i 11. marta u Biterartcafeu.

 

Legendarni nigerijski gitarista i kantautor trebalo je još u septembru da zasvira pred domaćom publikom, ali se to tada nije dogodilo, pa će karte koje su tada kupljene važiti za koncert 10. marta.

 

Kazaja je rođen pod imenom Olifemi Sanialu, a njegovi nigerijski koreni u soul i ioruba muzici uticali su na njegov današnji zvuk u stvaralaštvu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keziah Jones (@keziahjonesofficiel)

 

„Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro“, kaže Kazaja, predstavnik jednog sasvim novog muzičkog pravca.

 

Kazaja već dugi niz godina izvodi muzički pravac pod imenom “blufank”, koji je potvrdio i svojim albumom “Blufank iz a fact” a često ističe da su mu muzički uzori: Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks.
Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju Beautiful Emilie, Million Miles From Home, My Kinda Girl.

 

Džons je ranije gostovao već tri puta u prestonici u lancu klubova BitefArtCafe – Summer Stage na Kalemegdanu i na Paliluli – Zimski Novi Bitef, na festivalu „Musicology Sešions“ – 2013, 2017. i 2018. godine.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište