fbpx

header

Lee Gamble prvi put nastupa u Srbiji

lee-gamble-drugstore-koncert-2022

Prvi put Lee Gamble će prvi put održati nastup u Beogradu, tačnije u Srbiji.

 

Lee Gamble je umetnik, producent, vlasnik lejbla i DJ istraživačke elektronske/dens muzike. Tokom poslednjih nekoliko godina, Lee je objavio nekoliko albuma i EP-a. Takođe, objavio je i sopstveni UIQ lejbl krajem 2015. godine.

 

Njegov rad kombinuje skulpturalne zvučne objekte Musique Concrète i mehaniku plesnog podijuma koji se stalno menja u Hardcore Continuum-u. Stvorio je nekoliko radova koji obuhvataju konceptualni, filmski i halucinisani plesni podijum.

 

Lee je tokom svoje turneje puštao na četiri kontinenta. Svirao je solo, ali i sa vizuelnim saradnikom Dejvom Gaskartom, izvodeći njihovu kartografsku „A/V šou Foldings“.

 

Detaljno osmišljeni snimci Lee Gamble-a podjednako se oslanjaju na klupsku kulturu i avangardnu elektronsku muziku. Takođe se može reći da se baziraju i na koncepte vezane za filozofiju i tehnologiju.

 

Njegovi DJ setovi su prikladno opisani kao „ništa drugo do nečuvenog rollercoaster-a kroz žanr i tempo. On obuhvata sub-destruktivni bas i grime, infuzije dubstepa, mnoštvo brejkova i ogromnu dozu otkačenog tehna. Pun nepredvidivih obrta, okreće se dok uvek ostaje veoma plesan i izuzetno zabavan.”

 

Februar 2019. godine doneo je EP „In a Paraventral Scale“, prvi u seriji od tri dela pod nazivom „Flush Real Pharynx“. Ova neverovatna trilogija istražuje teme kao što su veštačka inteligencija i neodoljivi stimulansi gradova i virtuelnih prostora.

 

Njegov nastup zakazan je za subotu, 7. maj, u klubu Dragstor, sa početkom u 23 časa.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada
radionica-fotografije-2022
Besplatna radionica fotografije za mlade
ensh-niko-nikolic-kvaka-22
Ensh + Niko Nikolić koncertom u Kvaka 22
Thrift-Market-kvaka-22-2022
Treći Thrift Market u prostoru Kvaka 22
nft-miodrag-pejakovic-it-2022
IT inženjer Migabajt objašnjava kako do zarade od NFT

Pozorište