fbpx

header

Kristin Hersh prvi put nastupa u Srbiji

Kristin-Hersh-koncert-2022

Zvezda američkog alternativnog roka, Kristin Hersh, prvi put nastupa u Beogradu i to u Domu omladine.

 

Kristin Hersh je liderka i fronterka legendarnog američkog alternativnog rok sastava „Throwing Muses“. Oni su zajedno sa Pixies i drugim sastavima krajem osamdesetih XX veka proslavili scenu iz Bostona.

 

Njihov visokoemotivan gitarski stil udario je temelje savremenom shvatanju kako pop-rok bendovi treba da zvuče i izgledaju. Throwing Muses, a posebno Kristin Hersh, kao gitaristkinja i pevačica, odigrali su izuzetno značajnu ulogu u afirmisanju ženskog principa unutar rokenrola u modernim vremenima.

 

Singl „Your Ghost“, duet sa Majklom Stajpom (REM), svakako spada među one koji su obeležili devedesete.

 

Tokom 2022. na solo turneji promovisaće veoma cenjeno prošlogodišnje izdanje „Sun Racket“ (Fire Records). Njeno ekskluzivno solo gostovanje u Domu omladine Beograda, biće prvo u Srbiji. Prava je prilika da upoznamo osobu koja je jedna od autentičnih alternativnih heroina svoje generacije, iz doba kad je “grandž” vladao listama.

 

Samostalne ploče Kristin Hersh po mnogo čemu su preteča sada popularnog „amerikana“ zvuka, ali i novog trenda sjajnih mladih kantautorki.Tokom poslednje tri decenije, plodna karijera Kristin Hersh pretvorila je u svojevrsnu kraljicu nezavisnih izdanja. Do danas je objavila preko 20 albuma.

 

Čuveni The Guardian za Kristin Hersh rekao da je jedna od najfascinantnijih ličnosti indi roka.

 

Kristin Hersh je 2010. započela svoju spisateljsku karijeru objavljujući nadaleko cenjene rok memoare pod imenom „Rat Girl“, kod čuvenog izdavača Penguin. Magazin Rolling Stone proglasio je „Rat Girl“ jednom od deset najboljih knjiga rok memoara ikada napisanih.

 

Ovo delo, zasnovano na njenom dnevniku koji je vodila kad je imala 18 godina, pretočeno je i u nagrađivanu predstavu. Predstava je obišla svet i bila izvođena u pozorištima, muzejima i na festivalima.

 

Sledeća uzbudljiva memoarska knjiga, „Don’t Suck, Don’t Die“ dragocen je, intiman i potresan prikaz njenog prijateljstva sa pokojnim Vicom Chesnuttom. Od je jedan od najtalentovanijih autora „amerikane“ koji je tragično završio život samoubistvom 2009. godine.

 

„Seeing Sideways“, memoari o podizanju četvoro dece na koncertnim turnejama, objavljen je u maju 2021. godine.

 

Koncert je najavljen za 27. maj sa početkom u 21 čas.

 

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u, po promotivnoj pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište