fbpx

header

Konstrakta posle pobede najtraženija u regionu

Konstrakta-sea-star-2022

Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku na festival Sea Star stiže i Konstrakta. Pobednica srpskog izdanja Evrovizije trenutno je najtraženije muzičko ume u regionu.

 

Samim tim će njen nastup upotpuniti glavnu binu ovog festivala. Ovo je Konstrakti prvi nastup u Hrvatskoj.

 

Ana Đurić Konstrakta srpska je muzičarka koja je atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“ nadmašila konkurenciju na Beoviziji. U maju će predstaviti Srbiju na Evroviziji.

 

Od kada je odnela pobedu, ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima. Konstrakta je čak i dostigla prvo mesto hrvatske Billboard liste, ail i oborila sve regionalne You Tube trendove.

 

Konstrakta je sa svojom autentičnošću pravo osveženje na sceni. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem se nalaze i pesme „Nobl“ i „Mekano“. Ona je autorka svih tekstova. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Konstrakta, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

 

Svoju samostalnu karijeru je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“.

 

Ana Đurić poznata je pre svega kao članica grupe „Zemlja gruva“, koja je izbacila veliki broj hitova. Neki od njih su „Najlepše želje“, „Đango“, „Nisam znala da sam ovo htela“, ali i mnoge druge. Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu.

 

konstrakta-eurosong-2022

 

Konstrakta je od 31. marta započela i saradnju sa lokalnim entitetom svetske etikete Virgin Music Label & Artist Services. U Srbiji posluje rame uz rame sa regionalnim kancelarijama Universal Music. Ovom prilikom, Virgin otpočinje partnerstvo sa etiketom Gruvlend!, koja stoji iza Konstrakte, ali i Zemlje Gruva.

 

Na striming servise dodati su singlovi „Mekano“ i „Nobl“, oba predstavljena kroz „Triptih“.

 

– Veoma smo zadovoljni što je Konstrakta postala deo Virgin porodice i što ovom prilikom započinjemo partnerstvo sa Gruvlendom! Kao najveći izdavač na svetu, sa Konstraktom imamo velike planove – navodi potpredsednik Virgin Music Label & Artist Services, Western Balkans Nikola Jovanović.

A zašto Konstrakta?

 

Prema njenim rečima, ovaj pseudonim znači „racionalno emocionalna“ i uklapa se u to što svoje rime stvara matematički i često konstruše nove reči dok piše pesme. Svoje matematičke proračune Konstrakta genijalno pretače u tekstove.

 

– Jako mi je drago da baš na Sea Staru, festivalu koje je deo EXIT muzičke porodice, imamo naš prvi nastup kao Konstrakta. Nadamo se da će nas more podržati u našoj daljoj karijeri – rekla je Konstrakta.

 

Sea Star, prvi veliki hrvatski muzički festival, će biti održan nakon dvogodišnje pauze.

 

Podsetimo, u umašku lagunu Stella Maris 27. i 28. maja stižu neke od vodećih svetskih zvezda. To su hip hop superstar Iggy Azalea, tehno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmejkeri Meduza i Topic, italijanska DJ-ica Adiel, i vodeći regionalni izvođači, među kojima su Dubioza kolektiv, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa, i mnogi drugi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište