fbpx

header

Koncert Ramba Amadeusa na Titov rođendan

Muzej istorije Jugoslavije, RBG

Prava adresa za ljubitelje kulturnih i muzička dešavanja, tokom aprila i maja, biće Muzej Jugoslavije. Razloga je mnogo… Koncert Ramba Amadeusa, strip umetnik Aleksandar Zograf, izložba o kolekciji slika Jovanke Broz, potom muzejsko vođenje koje obuhvata obilazak izložbi „Umro je drug Tito“ u Кući cveća i „O fabrikama i radnicima“.

 

Koncertna promocija albuma: Sana Garić u Elektropioniru

 

Direktorka Muzeja Jugoslavije Neda Кnežević 9. aprila od 13 časova vodiće turu za obilazak „Zgrada kao muzejski predmet“, koja će krenuti od platoa ispred zgrade Muzeja 25. maj, a nastaviti na soliteru preko puta ove institucije. Ova zgrada je sagrađena u periodu 1961.-1962. godine i bila je poklon Titu na njegov 70. rođendan. Sama ta zgrada važan je muzejski predmet jer ima jedinstvenu kulturnu, društvenu, umetničku i pre svega istorijsku vrednost. Muzej 25. maj je projektovao arhitekta Mihailo Mika Janković, po kome se i zove ulica gde se nalazi ustanova.

 

Ova tura će biti ponovljena za publiku 23. aprila i 24. maja.

 

Šesnaestog dana aprila planirana je promocija knjige „Priče iz Drugog rata“ strip autora Aleksandra Zografa. U publikaciji je sabrano trideset stripova istaknutog autora devete umetnosti koji na specifičan način osvetljavaju događaje tokom Drugog svetskog rata u bivšoj Jugoslaviji.

 

Na dan smrti Josipa Broza Tita, 4. maja će biti autorsko vođenje kroz izložbu „Umro je drug Tito“ u Кući cveća koju će predstaviti autor izložbe Tatomir Toroman.

 

Izložbena intervencija „Rast i odrast“ umetničkog dua Redle – Jeremić biće održana 14. maja u okviru Evropske Noći muzeja, kao reakcija na aktuelnu postavku „Muzejska laboratorija“.

 

Veliki događaj – umetnički projekat „Partizanka i Fragonar: Кolekcija slika Jovane Broz“ biće premijerno predstavljen 18. maja u Galeriji Matice Srpske u Novom Sadu, a kasnije će izložba biti realizovana i na adresi Muzeja Jugoslavije.

 

Koncert Ramba Amadeusa 25. maja održaće se na rođendan Josipa Broza Tita, u okviru projekta „Leto u Muzeju“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište