fbpx

header

Koncert Porto Morto u KC Grad

porto-morto-koncert-2022

Porto Morto, sve jače ime na regionalnoj muzičkoj sceni, nastupa u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

 

Iza imena Porto Morto krije se sedmerac čiji je muzički smer teško definisati. Međutim, kada bi se to pokušalo, moglo bi se reći da se temelji na mešavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.

 

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u poslednje vreme na muzičkoj domaćoj sceni. Album „Portofon“ (2019) je odlično prihvatila i publika i kritika. Sa ovog albuma na prvu osvaja saradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, a dobili su i tri nominacije za Porin.

 

Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na bini. Novim albumom „PORTOPOP“ definisali su novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

 

„PORTOPOP“ je najavljen svežim singlovima „Čekam ih“, „Vrijeme za čilanje“ i „Fatamorgana“. Singlovi su popraćeni odličnim spotovima snimljenim u sopstvenoj produkciji. Album je proglašen jednim od najboljih regionalnih albuma u 2021. godini od strane više portala i kritičara.

 

Povodom promocije u martu napunili su zagrebačku Tvornicu Kulture te napravili koncert za pamćenje. U istom tom mesecu osvojili su Porina za najbolji alternativni album 2021. godine.

 

Članove benda čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

 

Nakon albuma Tarot Funk i Cosmic Disco, nemanja najavljuje svoj idući album – DJ setom. Set donosi nemanjine neobjavljene skice i ideje umiksane s nizom pomno odabranih globalnih ritmova koje će koje će vas provesti po svijetu i spustiti ravno na Mediteran.

 

Koncert počinje u 22 časa, 29. aprila. Karte za koncert su sad dostupne u pretprodaji po ceni od 600 dinara u KC Gradu.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište