fbpx

header

Koncert pod svećama: Božićno-novogodišnja muzika u Kolarčevoj zadužbini

Koncert barokne muzike

U sredu, 29. decembra biće održan 8. tradicionalni godišnji Božićno-novogodišnji koncert barokne muzike. Koncert će biti održan pod svećama u Kolarčevoj zadužbini sa početkom u 20 časova.

 

Uz predivan arhaični zvuk istorijskih instrumenata, Ansambl Nju Trinity Barok (New Trinity Baroque) će za ranu muziku izvesti vokalno-instrumentalnu muziku kompozitora koji su komponovali koncerte i arije prikladne za božićno-novogodišnje praznike.

 

Program koncerta činiće kompozicije Baha, Bukstehudea, Vivaldija, Telemana, Manfredinija i drugih.

 

Koncert barokne muzike

Koncert barokne muzike

 

Koncert, koji se tradicionalno održava u holu Kolarčeve zadužbine, će ove godine, zbog socijalnog distanciranja, biti premešten u veliku salu.

 

Ansambl koji će nastupati na koncertu čini 12 muzičara: Dragana Popović, mecosopran, Meila Maria Tomé, blok i traverzo flauta, Milan Ivanović, traverzo flauta, Dušica Blaženović, barokna violina I, Boris Rabuzin, barokna violina II, Ana Torbica, barokna viola, Srđan Stanić, viola da gamba i barokno čelo, Stevan Kovačević, barokni kontrabas, Darko Karajić, arčilauta, Andrej Jovanić, barokna gitara, Andrej Ivanović, kamerne orgulje i Predrag Gosta, čembalo i umetničko vođstvo.

 

Interesantno je da će publika biti prisutna na sceni, dok će koncert biti održan uz svečano okićenu scenu sa preko 100 sveća. Koncert će biti sniman, a kasnije i dostupan na YouTube kanalu ansambla.

 

Koncert barokne muzike

Koncert barokne muzike

 

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su u prodaji na Biletarnici Kolarčeve zadužbine. Sva pravila socijalnog distanciranja će se poštovati (uz obaveznu upotrebu maski za sve posetioce).

 

O ansamblu

 

Ansambl Nju Trinity Barok (New Trinity Baroque) priznat je kao jedan od vodećih ansambala za ranu muziku kod nas.

 

Osnovan je 1998. godine u Londonu. Prateći svog osnivača Predraga Gostu, dug niz godina bio baziran u Atlanti. Od samog početka okupljao je međunarodne umetnike iz različitih krajeva sveta, što čini i danas. Sarađivao je sa mnogim priznatim umetnicima, kao što su sopran Evelyn Tubb, barokni violinisti Florian Deuter, John Holloway i Ilia Korol, lautista Michael Fields, blok flautistkinja Marion Vebruggen, čembalista Steven Devine itd.

 

 

Pored naših prostora nastupao je i u Engleskoj, Finskoj, Švedskoj i SAD-u na festivalima. Neki od tih su: Piccolo Spoleto festival u Čarlstonu, festivali rane muzike u Bostonu i Amherstu, festival Sastammala Gregoriana u Finskoj, Varaždinske barokne večeri i Korkyra Baroque u Hrvatskoj, te beogradski Festival rane muzike, gde je rezidentni ansambli već nekoliko godina. Objavili su 10 kompakt diskova.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište