fbpx

header

“Koncert na zidiću” tradicionalno u Domu omladine

koncert-na-zidiću

Deseta sezona Koncerata na Zidiću simbolično počinje 21. juna, na Svetski praznik muzike. Od 19 časova na Platou Milana Mladenovića deo članova Big Benda RTS će izvesti kraći program, kao uvod u koncert koji se iste večeri, sa početkom u 20 časova, održava u Velikoj sali Doma omladine.

 

Zajedno sa njima nastupiće i istaknuti gost iz Nemačke, trombonisti i kompozitora Nils Vogram. Od 2013. godine Dom omladine je na Platou Milana Mladenovića publici predstavio blizu 250 sastava, među kojima najviše novih muzičkih talenta, ali i mnoštvo već afirmisanih bendova i izvođača iz zemlje i okruženja.

 

Starogradsko leto u Beogradu: Ovo je program za jun

 

I ove godine, svakog petka od 20 časova Zidić ispred DOB-a biće mesto susreta, druženja i uživanja u dobrom zvuku.

 

Scena u srcu grada, otvorena je za muzičare svih žanrova, sa posebnim osvrtom na mlade kreativce koji stvaraju autorsku muziku. Zidić je među njima posebno omiljen, jer im često pruža prvu priliku da pokažu šta sve umeju pred širokom publikom, slučajnom i namernom, svih generacija.

 

 

U prvom „redovnom“ terminu programa Koncerti na Zidiću, u petak, 24. juna od 20.00, publici na Platou Milana Mladenovića premijerno će se predstaviti bend 3 A.M.

 

U pitanju je muzička grupa ljudi čije se iskustvo proteže do početka devedesetih godina prošlog veka. Vinovnici su brojnih previranja i smena generacija, stilova koji su se nazivali hard korom, ali su ostali dosledni glavnim odlikama ovog pravca: beskompromisno rokanje i sirova poezija zaodenuta asfaltom.

 

Članovi Mrki (bubanj), Janko (bas gitara), Aref (gitara) i Zero (vokal), svirali su u bendovima Doghouse, Hitman, On The Run, Austerity, Stonewall, Few Reasons Why, Seventh Army In The Kitchen, Rain Delay, Grandpa Candys. U ovoj postavi počeli su sa radom pre godinu dana i za sada snimili EP „Time For An Awakening“ sa četiri pesme

 

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište