fbpx

header

Koncert Lare Kalapiš uz pratnju Katarine Mitrović i Koste Paunovića

koncert-Lare-Kalapiš-2022

U Muzeju nauke i tehnike se održava koncert solistkinje Lare Kalapiš uz pratnju pijanistkinje Katarine Mitrović i gitariste Koste Paunovića.

 

Lara Kalapiš je mladi talentovani mecosopran. Na sceni će je pratiti pijanistkinja Katarina Mitrović i gitarista Kosta Paunović. Specijalni gost na koncertu biće Akademski hor „Obilić“ i AKUD „Branko Krsmanović“. Ima dvadeset godina i ovo joj je prvi solistički koncert. Završava odsek solo pevanja u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“, gde je završila i teoretski odsek.

 

Trenutno je student Fakulteta Muzičkih umetnosti u Beogradu i član Hora Radio-televizije Srbije. Na svom prvom solističkom koncertu publika će imati priliku da čuje slikovit spoj klasičnog i džez repertoara.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Kalapiš (@septakord)

 

Lara Kalapiš je rođena u Beogradu. Odrastajući u muzičkoj porodici, rano je došla u dodir sa pevanjem i sviranjem. Sa operom se upoznaje sa 10 godina. Tada učestvuje u brojnim predstavama kao član, a potom i kao solista dečijeg hora Narodnog pozorišta u Beogradu. Klavirski odsek u Osnovnoj muzičkoj školi „Stanković“ završava sa brojnim nagradama. U svojoj šesnaestoj godini postaje član Akademskog hora „Obilić“ kroz koji se upoznaje sa brojnim velikim delima i dirigentim. Sa svojih 20 godina, postaje član Hora Radio-televizije Srbije i time dodatno širi svoje muzičko iskustvo.

 

O Katarini Mitrović

 

Katarina Mitrović je rođena u Šapcu. Sa pet godina počinje da peva u dečijem horu „Viva“. Naredne godine upisuje muzičku školu i zaljubljuje se u klavir. Svoj muzički put nastavlja na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu gde je završila osnovne i master studije klavira. Već tokom studija postaje član hora Radio-televizije Srbije. Od 2020. godine radi kao klavirski saradnik, korepetitor u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“, gde je sa svojim učenicima, na državnim i međunarodnim takmičenjima ostvarila mnogobrojne uspehe.

 

O Kosti Paunoviću

 

Kosta Paunović, rođen u Beogradu, je najmlađi master muzički umetnik, džez gitarista, kompozitor, aranžer i muzički producent u Srbiji. Kosti je preporučeno da ubrzano napreduje i sa sedamnaest godina polaže prijemni ispit za fakultet. Sa samo devetnaest godina, Kosta je diplomirao, a svoj diplomski koncert održao je u „National Concert Hall”, najpoznatijoj koncetnoj hali u Irskoj.

 

U septembru 2020. godine, uspešno je odbranio svoj prvi master rad na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu. Tako je postao najmlađi diplomiani master muzički umetnik, sa samo dvadeset i jednom godinom. Ubrzo, Kosta je ponovo diplomirao, ovog puta na master programu Muzička režija, na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu.

 

Koncert Lare Kalapiš je zakazan za nedelju, 12. jun sa početkom u 19 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište