fbpx

header

Koncert Lare Kalapiš uz pratnju Katarine Mitrović i Koste Paunovića

koncert-Lare-Kalapiš-2022

U Muzeju nauke i tehnike se održava koncert solistkinje Lare Kalapiš uz pratnju pijanistkinje Katarine Mitrović i gitariste Koste Paunovića.

 

Lara Kalapiš je mladi talentovani mecosopran. Na sceni će je pratiti pijanistkinja Katarina Mitrović i gitarista Kosta Paunović. Specijalni gost na koncertu biće Akademski hor „Obilić“ i AKUD „Branko Krsmanović“. Ima dvadeset godina i ovo joj je prvi solistički koncert. Završava odsek solo pevanja u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“, gde je završila i teoretski odsek.

 

Trenutno je student Fakulteta Muzičkih umetnosti u Beogradu i član Hora Radio-televizije Srbije. Na svom prvom solističkom koncertu publika će imati priliku da čuje slikovit spoj klasičnog i džez repertoara.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lara Kalapiš (@septakord)

 

Lara Kalapiš je rođena u Beogradu. Odrastajući u muzičkoj porodici, rano je došla u dodir sa pevanjem i sviranjem. Sa operom se upoznaje sa 10 godina. Tada učestvuje u brojnim predstavama kao član, a potom i kao solista dečijeg hora Narodnog pozorišta u Beogradu. Klavirski odsek u Osnovnoj muzičkoj školi „Stanković“ završava sa brojnim nagradama. U svojoj šesnaestoj godini postaje član Akademskog hora „Obilić“ kroz koji se upoznaje sa brojnim velikim delima i dirigentim. Sa svojih 20 godina, postaje član Hora Radio-televizije Srbije i time dodatno širi svoje muzičko iskustvo.

 

O Katarini Mitrović

 

Katarina Mitrović je rođena u Šapcu. Sa pet godina počinje da peva u dečijem horu „Viva“. Naredne godine upisuje muzičku školu i zaljubljuje se u klavir. Svoj muzički put nastavlja na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu gde je završila osnovne i master studije klavira. Već tokom studija postaje član hora Radio-televizije Srbije. Od 2020. godine radi kao klavirski saradnik, korepetitor u muzičkoj školi „Vatroslav Lisinski“, gde je sa svojim učenicima, na državnim i međunarodnim takmičenjima ostvarila mnogobrojne uspehe.

 

O Kosti Paunoviću

 

Kosta Paunović, rođen u Beogradu, je najmlađi master muzički umetnik, džez gitarista, kompozitor, aranžer i muzički producent u Srbiji. Kosti je preporučeno da ubrzano napreduje i sa sedamnaest godina polaže prijemni ispit za fakultet. Sa samo devetnaest godina, Kosta je diplomirao, a svoj diplomski koncert održao je u „National Concert Hall”, najpoznatijoj koncetnoj hali u Irskoj.

 

U septembru 2020. godine, uspešno je odbranio svoj prvi master rad na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu. Tako je postao najmlađi diplomiani master muzički umetnik, sa samo dvadeset i jednom godinom. Ubrzo, Kosta je ponovo diplomirao, ovog puta na master programu Muzička režija, na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu.

 

Koncert Lare Kalapiš je zakazan za nedelju, 12. jun sa početkom u 19 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište