fbpx

header

Koncert grupe Virvel 29. aprila u Domu omladine

virvel

U petak, 29. aprila, u Domu omladine Beograda održaće se koncert grupe Virvel. Koncertom će jedan od najzanimljivijih beogradskih alternativnih bendova obeležiti dve decenije rada.

 

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u nekoliko beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel. Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskim okvirima.

 

Bend od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom “Rapanelli Records”, po čemu su takođe jedinstveni. U dosadašnjoj karijeri objavili su više LP i EP izdanja, koja su naišla na izuzetan odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Singlovi sa njihovih albuma po pravilu su zauzimali najviša mesta svih regionalnih top lista. Grupa kontinuirano nastupa širom ex-jugosloenskog prostora, kako po klubovima tako i po festivalima.

 

 

Godine 2019. Virvel objavljuje album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu. Nažalost, pandemija je onemogućila promovisanje ovog izdanja koje predstavlja dosadašnjih vrhunac njihovog delovanja, a i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe. Ovim koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka.

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB ili onlajn, po pretprodajnoj ceni od 700 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 RSD.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište