fbpx

header

Koncert grupe Virvel 29. aprila u Domu omladine

virvel

U petak, 29. aprila, u Domu omladine Beograda održaće se koncert grupe Virvel. Koncertom će jedan od najzanimljivijih beogradskih alternativnih bendova obeležiti dve decenije rada.

 

Virvel je bend formiran 2001. godine u Beogradu. Zvuk benda čini kombinacija alternativnih žanrova, pre svega indie/post-rock/shoegaze. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u nekoliko beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli pod imenom Virvel. Spadaju u retke primere istrajnosti na sceni i danas su jedinstveni po stilu, koji se poslednjih godina ponovo vratio u modu i u svetskim okvirima.

 

Bend od početka objavljuje izdanja pod sopstvenom etiketom “Rapanelli Records”, po čemu su takođe jedinstveni. U dosadašnjoj karijeri objavili su više LP i EP izdanja, koja su naišla na izuzetan odziv kako kod publike, tako i kod relevantne kritike i medija. Singlovi sa njihovih albuma po pravilu su zauzimali najviša mesta svih regionalnih top lista. Grupa kontinuirano nastupa širom ex-jugosloenskog prostora, kako po klubovima tako i po festivalima.

 

 

Godine 2019. Virvel objavljuje album “Žena sa bradom, patuljak, idiot”, koji je u svim izborima širom regiona svrstan u pet najboljih izdanja za tu godinu. Nažalost, pandemija je onemogućila promovisanje ovog izdanja koje predstavlja dosadašnjih vrhunac njihovog delovanja, a i iz istog razloga do sad nije bilo moguće organizovati ni obeležavanje dve decenije postojanja grupe. Ovim koncertom u sali Amerikana, Virvel se odužuje vernoj publici i svima koji su pratili i podržavali bend od početka.

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB ili onlajn, po pretprodajnoj ceni od 700 RSD. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 RSD.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište