fbpx

header

Koncert „Duo Eventuell“ iz Švajcarske u UK Parobrod

U ponedeljak, 18. aprila u UK Parobrod održaće se koncertni duo saksofonistkinja, Manuele Villiger i Vere Wahl sa početkom u 19 časova.

 

Duo saksofonistkinja, koje dolaze iz Švajcarske, za posetioce će izvesti program Svetozara Nešića “Another round” i Artura Koralesa “Duel”.

 

„Duo Eventuell“ osnovan je 2015., a članice dua se najbolje snalaze u izvođenju savremene muzike i to je nešto čemu se one pasionirano posvećuju, što će i ovoga puta pokušati da prenesu na publiku.

 

Duo je veoma privržen ideji umetničkog performansa i eksperimenta, upotrebi elektronike, uključujući i video radove i upotrebu svetlosti kojima probijaju zvučnu dimenziju vizuelnom i svojoj publici obezbeđuju muzički performans u jedinstvenom vizuelnom prostoru.

 

Od 2019. godine, duo organizuje projekat „eventuell.connected“ u okviru kog sarađuje svake godine sa dva kompozitora, tako što naruče delo za saksofon i elektroniku u trajanju od pola sata.

 

Elementi kao što su performans, konceptualizam ili multimedija su dobrodošli, a duo insistira na saradnji i zajedničkom radu sa kompozitorima tokom pripremanja dela.

 

Ovo je četvrta godina projekta, a pozvani kompozitori su Arturo Corrales iz Švajcarske/El Salvadora i Svetozar Nešić iz Srbije.

 

Ovaj program izveden je tokom marta 2022. u švajcarskim gradovima Oltenu, Ženevi, Cirihu i Lucernu, dok će u okviru srpskog dela turneje biti predstavljen u Beogradu i Novom Sadu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište