fbpx

header

Koncert „Duo Eventuell“ iz Švajcarske u UK Parobrod

U ponedeljak, 18. aprila u UK Parobrod održaće se koncertni duo saksofonistkinja, Manuele Villiger i Vere Wahl sa početkom u 19 časova.

 

Duo saksofonistkinja, koje dolaze iz Švajcarske, za posetioce će izvesti program Svetozara Nešića “Another round” i Artura Koralesa “Duel”.

 

„Duo Eventuell“ osnovan je 2015., a članice dua se najbolje snalaze u izvođenju savremene muzike i to je nešto čemu se one pasionirano posvećuju, što će i ovoga puta pokušati da prenesu na publiku.

 

Duo je veoma privržen ideji umetničkog performansa i eksperimenta, upotrebi elektronike, uključujući i video radove i upotrebu svetlosti kojima probijaju zvučnu dimenziju vizuelnom i svojoj publici obezbeđuju muzički performans u jedinstvenom vizuelnom prostoru.

 

Od 2019. godine, duo organizuje projekat „eventuell.connected“ u okviru kog sarađuje svake godine sa dva kompozitora, tako što naruče delo za saksofon i elektroniku u trajanju od pola sata.

 

Elementi kao što su performans, konceptualizam ili multimedija su dobrodošli, a duo insistira na saradnji i zajedničkom radu sa kompozitorima tokom pripremanja dela.

 

Ovo je četvrta godina projekta, a pozvani kompozitori su Arturo Corrales iz Švajcarske/El Salvadora i Svetozar Nešić iz Srbije.

 

Ovaj program izveden je tokom marta 2022. u švajcarskim gradovima Oltenu, Ženevi, Cirihu i Lucernu, dok će u okviru srpskog dela turneje biti predstavljen u Beogradu i Novom Sadu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište