fbpx

header

Koncert benda Eva Braun u Domu omladine

Eva-Braun-koncerti-dom-omladine-2022

Jedna od najvažnijih domaćih pop-rok grupa u poslednjih 30 godina, Eva Braun, održaće koncert 14. februara.

 

Prefinjena melodična muzika i poetski tekstovi benda Eva Braun, postali su standard u ovom žanru na domaćoj sceni. Tokom svoje duge karijere, stvorili su visokostilizovan opus koji na srpskom jeziku nema pandan.

 

Oslanjaju se na plemenitu tradiciju anglosaksonskog gitarskog pop zvuka, kako su je fomulisali The Beatles, The Kinks ili The Byrds, odnosno Idoli i posebno Vlada Divljan u ovdašnjim okvirima. Momci iz Bečeja su preko niza ploča i hitova ostavili za sobom dubok trag, koji danas služi mlađim autorima kao primer.

 

Četiri drugara, Milan Glavaški (gitara, vokal), Petar Dolinka (gitara, vokal), Goran Vasović (bas, vokal) i Ljuba Rajić (bubnjevi) su prve demo snimke uradili su 1985. godine. Zvanično, grupu Eva Braun osnovali su u proleće 1991. godine u Novom Sadu. Tada su nastale  prve pesme „Kuća lutaka“, „Kao da znam“, „Sva tvoja ćutanja“, „Dan pobede“.

 

Posle duže pauze, 2007. godine dolazi do neočekivane promene. Prilikom susreta Vasovića i Glavaškog, rađa se zajednička želja da se ponovo okupi prvobitna postava Eve Braun. Dolinka i Rajić prihvataju poziv, a kao pojačanje dolaze Goran Obradović (bas, ex-Popcycle). Iste godine u rodnom Bečeju održavaju povratnički koncert.

 

Trenutnu postavu benda čine Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly.

 

Album pod nazivom „Playback“, sniman je u novosadskom studiju Do Re Mi, u produkciji Peđe Pejića, a objavljen u junu 2011. Sledi serija veoma uspešnih nastupa tokom kojih im se na klavijaturama priključuje Albert Seregely.

 

U narednim godinama grupa sporadično objavljuje spotove za nove pesme „Put za Lisabon“, „Rikošet“, „Kao kišna kap“ i „Dan posle“.

 

 

Taman pred koncertm krajem januara, Eva Braun će objaviti novi singl „Ti si sve“, koji je još u pripremi.

 

Kao zagrevanje, beogradskoj publici će se prvi put predstaviti mladi sastav iz Novog Bečeja Fjordovi.

 

Događaj će se održati u Domu omladine Beograda, a ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn, po ceni od 1.200 dinara. Koncert će biti organizovan uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera, koje su propisane od strane nadležnih organa.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište