fbpx

header

Koncert Ane Popović garantuje dobar provod

Bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom i održaće koncert 22. maja u beogradskoj Barutani, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj najnoviji album „Live for Live“.

 

Povratak u rodni grad i proslavu dvadeset godina na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se ne dešavaju baš često, te je zbog toga i publici i bendu to posebno zadovoljstvo.

 

– To će biti veliki miks svih mojih pesama i albuma. Dolazim sa šestočlanim bendom. Biće dosta fanka, bluza, roka i soul muzike. Oni koji vole gitare imaće priliku zaista da uživaju, ali na sceni će biti i duvači… Sve u svemu jedan dobar gruv. Bend se uveliko raduje što dolazimo u Beograd jer znaju koliko to meni znači, koliko je naša publika divna – rekla je Ana Popović.

 

Nastupi ove gitaristkinje sa bendom su mnogo više od bluz muzike – elektrik fank, džezi instrumentali i bluz gruv sa soul ženskim vokalom i puno energije. Jedna je od najboljih bluz muzičarki u Americi, za koju je Brus Springstin rekao da je „đavolski dobar gitarista“. Na svetskoj muzičkoj sceni je preko dve decenije, a za to vreme postigla je ono o čemu mnogi u svetu muzike maštaju.

 

 

Do sada je Ana Popović sedam puta nominovana za Blues Music Awards – od „najboljeg debitanta“ davne 2003. godine, preko višestrukih nominacija za „savremenu bluz umetnicu“, kao i za „savremeni bluz album“ i „DVD godine“, do prošlogodišnje nominacije za „bluz rok izvođača godine“. Sa najvećim imenima svetske muzičke scene širom planete nastupa u okviru turneje sećanja na Džimija Hendriksa.

 

Tokom dugogodišnje karijere, sa svojim šestočlanim bendom Ana Popović je delila binu sa legendama bluza i roka kao što su Bi Bi Кing, Badi Gaj, Džo Satrijani, Dojl Bramhal Drugi, Кeni Vejn Šepard, Bili Кoks, Robert Rendolf, Zek Vajld, Džoni Leng, Džef Bek, Džo Bonamasa.

 

Кoncert Ane Popović organizuje „Strangefear“, a ograničen broj ulaznica u prodaji je putem „Cooltix“ onlajn platforme.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište