fbpx

header

Još malo do koncerta bendova The Black Lips i proto tip

koncert-the-Black-Lips-2022

Posle tri godine vraćaju se The Black Lips, američki šampioni garaže i psihodeličnog rokenrola. Koncert će se održati u klubu Drugstore, a specijalni gosti će biti beogradska četvorka proto tip.

 

Na svojoj beogradskoj premijeri u „Amerikani” u junu 2019. godine Black Lips bili su nadahnuti i energični. Njihova diskografija i stilske metamorfoze jednako su zloglasni kao i njihovi nastupi uživo. Poslednji album „Sing In A World That’s Falling Apart” rezultirao je najmračnijim i najopasnijim albumom u karijeri.

 

Koncerti ove petorke iz Džordžije ranije su bili prava orgija egzibicionizma, jedna tinejdžerska žurka koja se otrgla kontroli. Posle dve decenije tumaranja po svetu naučii su da se pomalo kontrolišu i zvuče bolje nego ikad. Posle devet studijskih albuma i nebrojeno singlova, EP izdanja i ploča uživo spremni su da vas napadnu sa svih strana i zvučno i vizuelno.

 

The Black Lips jedan su od najdivljijih i najurnebesnijih pank-rok bendova na planeti.

 

Iako već odavno nisu klinci, ekipa koju predvode osnivači benda – Kol Aleksander i Džared Svili – uporno čuva eksplozivnu energiju srednjoškolskih „propaliteta“. Uspeli su da se transformišu u savršen rokenrol nastup. I to sve uz skoro pa raštimovane gitare, plemenske mantre, vrištanje, falširanje, distorziju i sve one stvari koje čine da rokenrol ostane mlad i živ, sposoban da nekome promeni život.

 

Beogradska grupa proto tip tokom 2022. godine objaviće svoj prvi album. Bili su učesnici Hali Gali kompilacije i festivala, objavili su EP „Strah od izvesnog” i par singlova. Sa budućeg dugosvirajućeg debija otkrili su dva spota „Krećem se” i „Kako ovde” – treći se očekuje za koji dan. Grupu čine Nikola Čučković, Damjan Nedelkov, Danilo Ilić i Nikola Bugarčić. Ova ekipa na svakoj pesmi otkriva nove inspiracije i osećanja i svira koncerte koji se pamte i prepričavaju.

 

Koncerti ova dva benda biće održani u četvrtak 16. juna u Beogradu.

 

Ulaznice su u prodaji preko Tickets mreže. Mogu se kupiti i online na Tickets.rs po ceni od 1.200 dinara u pretprodaji i 1.500 na dan koncerta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište