fbpx

header

Jedinstveno veče: Scandinavia Night u Kuglašu

Scandinavia-Night-kuglas-2022

Midsommar III donosi letnje izdanje Scandinavia Night u Kuglaš, ledene zvukove metala. 

 

Scandinavian Metal je metal koji potiče iz Danske, Švedske, Norveške, a ponekad i Finske i Islanda. Ovo je jedna od najpoznatijih kategorija u regionu sa bogatom istorijom i jedinstvenim zvukom. Skandinavska metal muzika inspirisala je fanove koji se protežu izvan severa i širom sveta.

 

Zašto Skandinavci vole metal muziku?

 

Razlog može biti da metal pomaže inače rezervisanim ljudima da izraze svoje emocije. Zvuk je svakako u potpunoj suprotnosti sa načinom na koji doživljavamo mirnu i sabranu skandinavsku kulturu. Ipak, pustio je duboke i značajne korene u regionu.

 

Skandinavska metal muzika možda nema najširu bazu fanova, ali je verovatno jedna od najstrastvenijih na koje ćete naići. Ovaj žanr nije samo za čiste „metal heads“, njegove čari su zapravo prilično široke. Većina strastvenih slušalaca muzike ima svoje omiljene žanrove, umetnike i pesme. Ako ikada odstupite od svojih favorita, to je obično zbog preporuke prijatelja.

 

Istorija skandinavske metal muzike

 

Skandinavski metal, poznat i kao ekstremni metal, prvi put je postao popularan u skandinavskom andergraundu tokom 1980. godina. Nastao je od bendova koji su se prvi put pojavili u Švedskoj i Norveškoj. Pravac, posebno blek metal ili vikinški metal i „death“ metal, oslanjao se na nordijsku mitologiju regiona. Blek metal potiče iz Norveške i identifikovan je kao pomahnitali žanr, sa zadivljujućim melodijama klavijature. Švedska je iskovala svoj skandinavski metal u mračnijem pristupu metalu zvanom „death“ metal.

 

Šta skandinavsku metal muziku čini tako popularnom? Sirovost žanra omogućava i muzičarima i slušaocima da se oslobode bilo kakvog straha u obliku iskonskog vriska i fizičkog udaranja. Zvuči baš kao ono što vam treba? Onda je žurka u Kuglašu pravi izbor za vas. Žurka Scandinavia Night počinje u 21 čas, a zakazana je za 30. jul.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište