fbpx

header

Jazz in the Garden u Botaničkoj bašti: Otkrivamo izvođače

Beogradski džez festival na otvorenom, “Jazz in the Garden” u drugom izdanju predstaviće 2. i 3. jula u Botaničkoj bašti “Jevremovac” predstaviće čak 14 koncerata.

 

Prethodne godine festival je imao svoj debi, i na prvu je osvojio publiku. Brzo i lako pozicionirao se i kao događaj na kom muzičari žele da se pojave i predstave svoju muziku posetiocima koji dolaze u drugačijem ambijentu da slušaju džez.

 

Uz brojne poznate domaće džez muzičare, pred publiku će ove godine, na festivalu “Jazz in the Garden”, izaći i proslavljeni band “Jazzanova” iz Berlina.

 

Ova grupa muzičara je svojevrsni entitet u stalnom nastajanju. Od prvog trenutka kada su se 1995. godine okupili kao grupa di-džejeva nije postojao šablon za to šta će “Jazzanova” biti. U svakoj fazi postojanja morali su da smišljaju nova pravila, nedržeči se nikada samo jednog formata ili zvuka. Delujući kao DJ kolektiv, producentska kuća, plodni remiks tim i uzbudljiv live band. Objedinjuju klupsku muzičku scenu i velike koncerte “Jazzanova Live”, u Beograd donose autentični spektakl oslonjen na muziku njihovog najnovijeg albuma „The Pool“ za koji se može reči da je najzreliji i najzanimljiviji do sada.

 

Jedna od najvećih zvezda savremene domaće džez scene, Jelena Jovović će s bendom “Jazz Junction”, u kojem se nalazi i Vasil Hadžimanov, predstaviti kompozicije s albuma „Heartbeat”.

 

Saksofonista Max Kochetov, čiji nedavno objavljen album „Altered Feelings“ za italijansku kuću A.Ma Records dobija vrhunske ocene kritike, nastupiće sa svojim kvartetom. Kao specijalni gost pridružiće mu se popularni reper Marčelo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Max Kochetov (@max.kochetov.sax)

 

Još jedna ovdašnja hip-hop zvezda Skaj Vikler izaćiće na veliki stjedž uz bend Manivi pevačice Ivane Vukmirović Manivi.

 

Grupa Naked, koja donosi uzavrelu muzičku fuziju balkanske muzike i džeza, predstavitće takođe novi album „Srećna tuga“.

 

Proslavljeni basista Nenad Vasilić nastupiće sa triom u kojem su pored njega harmonikaš Marko Živadinović i austrijski saksofonista Romed Hopfgartner.

 

Izvanredan novi album „Third Country“ predstaviće i pijanista Dragan Ćalina s kvartetom sastavljenim od najuzbudljivijih mladih džez muzičara Srbije danas.

 

Vladimir Maričić predvodiće kvartet sastavljen od prekaljenih džezera.

 

Trubač Ivan Radivojević, najveća mlada nada ovdašnje džez scene, nastupiće oba dana sa bendom sastavljenim od učenika MŠ Stanković.

 

Saksofonista Uglješa Novaković predstaviće s kvintetom album „Tales From the Past“.

 

Bosque Sound Community mladog basiste Miloša Bosnića donosi ambijentalne zvuke ovdašnje altenativne džez scene.

 

 

Bend Supersi vrhunska je beogradska klupska atrakcija već godinama.

 

Konačno, James Brown Tribute Belgrade uzbudljiva je muzička posveta nekrunsianom kralju fank zvuka.

 

Ulaznice po ceni od 1.800 rsd za subotu 2. jula i 1.500 rsd za nedelju 3. jula mogu da se kupe na Tickets.rs. Koncerti oba dana počinju u 16 časova, a ulaz za posetioce biće otvoren od 15:30 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište