fbpx

header

Izlazi posthumni album Dejvida Bouvija

Posthumni-album

Povodom obeležavanja 75 godina od rođenja slavnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija izlazi poslednji posthumni album pod nazivom „Toy“. Album će ugledati svetlost dana 8. januara.

 

Planirano je da pesme budu snimljene na Glastinberi festivalu 2000. godine i da album bude objavljen iste godine. Međutim, izdavačka kuća je odlučila da Bouvi snimi kompletno novi materijal.

 

Zadužbina Dejvida Bouvija prodala je izdavačka prava na njegovo kompletno stvaralaštvo „Vorner/Čepel mjuziku“ (WCM). Kolekcija je prodata za više od 250 miliona dolara.

 

Tako su pesme sa ovog izdanja postale deo legende o Dejvidovom „izgubljenom albumu“, a pre deset godina izdanje je objavljeno online. Već 8. januara, posthumni album „Toy“ će biti objavljen u punom sjaju i svim fizičkim formatima – CD, vinil.

 

Tokom pomenute sesije iz 2000. godine, Bouvi je ponovo interpretirao čuvene pesme snimljene u periodu od 1964. do 1971. godine.

 

 

Na ovom izdanju zastupljene su pesme „In The Heat of the Morning“ (1968) sa gudačkim deonicama koje su preuzete sa originalne demo verzije, „Shadow Man“. Bouvi je tom prilikom ponovo snimio i svoj prvi singl „Liza Jane“ (1964).

 

Dogovor sa velikom muzičkom kompanijom obuhvata kompletan opus Bouvija, stotine pesama iz karijere koja je trajala šest decenija.

 

O muzičaru

 

Dejvid Robert Džouns (8. januar 1947 – 10. januar 2016), poznatiji kao Dejvid Boui, bio je jedan je od najpoznatijih britanskih rok muzičara, pevača, kompozitora i glumaca.

 

Njegova muzička karijera trajala je više od pet decenija. Bouvi je, naročito od 1970. godine, konstantno menjao muzički stil i imidž.

 

Bouvi je preminuo od raka jetre, 10. januara 2016. godine, dva dana nakon 69. rođendana. Rak mu je dijagnostikovan 18 meseci ranije, što on nije iznosio u javnost.

 

Posle njegove smrti, porasla je prodaja albuma.

 

Bouvi je insistirao da ne želi sahranu pa je kremiran u Nju Džerziju 12. januara. Po njegovoj želji, pepeo je prosut na Baliju, u Indoneziji.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište